Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

8 φυσικά beauty tips από την κουζίνα σας


Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική για να έχετε ένα υπέροχο, λαμπερό και υγιές δέρμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να ξοδεύετε ένα σωρό χρήματα σε ακριβές μάσκες και κρέμες, αφού μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας με απλά και οικονομικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό!

Για να κάνετε το δέρμα σας να λάμπει:
Τρίψτε ακατέργαστες καρύδες και στύψτε τες για να βγάλουν το γάλα που περιέχουν. Απλώστε το στα χείλη και το πρόσωπο σας για να προσθέσετε λάμψη στο δέρμα σας.
Καθαρισμός επιδερμίδας
Βουτήξτε ένα κομμάτι από βαμβάκι σε μη βρασμένο γάλα και σκουπίστε το πρόσωπο σας με αυτό. Θα καθαρίσει την κρυμμένη βρωμιά και θα τους πόρους του δέρματος.
Φυσικά beauty tips από την κουζίνα σας (2)
Ενυδατώστε το δέρμα σας
Για κανονική επιδερμίδα, αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα κεσεδάκι γιαουρτιού, για να φτιάξετε μια πάστα. Απλώστε τη στο πρόσωπο σαν μάσκα και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, καθαρίστε την με ένα υγρό πανί. Η μάσκα αυτή ενισχύει την χροιά και την λάμψη του προσώπου σας.
Θρέψτε το δέρμα σας
Μια μάσκα πρωτεΐνης θα βοηθήσει στη θρέψη της επιδερμίδας σας. Μουλιάστε μια κουταλιά της σούπας μαύρες φακές και 5-6 αμύγδαλα από το προηγούμενο βράδυ. Αλέστε τα μέχρι να γίνουν μια λεπτή πάστα, εφαρμόστε τη στο πρόσωπο σας και ξεπλύντε την μετά από μισή ώρα. Η μάσκα αυτή θρέφει το δέρμα του προσώπου σας, ενισχύοντας παράλληλα την επιδερμίδα σας.
Προλάβετε την εμφάνιση των ρυτίδων
Η εφαρμογή καθαρού καστορέλαιου μπορεί να προλάβει την εμφάνιση των ρυτίδων και να απαλύνει την επιδερμίδα, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.
Φυσικά beauty tips από την κουζίνα σας (3)
Φτιάξτε σπιτικό conditioner
Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας και μετά από μερικά λεπτά ξεπλύντε το με νερό. Η μάσκα αυτή κάνει θαύματα.
Απομακρύνετε τις δυσχρωμίες και τα σημάδια
Τρίψτε μια ωμή πατάτα στο πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τα σημάδια και τις δυσχρωμίες.
Αντηλιακή λοσιόν από την κουζίνα
Ετοιμάστε ένα ομοιογενές μείγμα από χυμό αγγουριού, γλυκερίνη και ροδόνερο. Στη συνέχεια εφαρμόστε την λοσιόν στο πρόσωπο σας. Πρόκειται για ένα μείγμα που μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο.

2 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε, τι μια ωραία συμβουλές! Μια αγκαλιά και ένα φιλί! Έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...