Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χρυσοπράσινο φύλλο…

γραφει ο αρισταρχος

κυπροςKαι τώρα τι γίνεται; Θα βγει η Κύπρος από το ευρώ; Θα πτωχεύσει; Θα χάσει τα πετρέλαια και το αέριο μαζί; Τα πάντα παίζονται. Όλα είναι ρευστά και κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι Μέρκελ και Σόϊμπλε έσπασαν τα μούτρα τους. Έσπασε ο τσαμπουκάς τους! Αυτό που περίμεναν να συμβεί και να κλείσει ομαλά ήταν η εντός τριημέρου υποταγή στην μπότα τους η μικρή δεύτερη Ελληνική πολιτεία “για να ξεμπερδεύουμε με αυτή την κακιά φάρα”.




Έλα όμως που αυτή η κακιά φάρα βρήκε στο πρόσωπο της μεγαλονήσσου τα ΟΧΙ και τα μολών λαβέ του Ελληνισμού προς δόξαν των Ελλαδιτών χειροκροτητών και ευκόλως πεισθέντων για ψήφιση οτιδήποτε παρά τω οιονδήποτε ακόμη και χωρίς ανάγνωση του προς ψήφιση περιεχομένου. Μια φορά την πάτησαν το 74 με το πραξικόπημα, δεύτερη δεν το ματακάνουν. Βλέπεις σαν παιδιά της Αφροδίτης γνωρίζουν πως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης. Και όμως ούτε ένα ΝΑΙ! Γιατί ξέρουν πως πάνω από όλα είναι Κύπριοι Έλληνες και γνωρίζουν άριστα τι ιστορία κουβαλούν πίσω τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τον πόλεμο που έκαναν και με τους “πολιτισμένους” Άγγλους αλλά και με τους σφαγείς  Τούρκους.

Σαν Έλληνας-Ελλαδίτης που διψάει να ακούσει από υπεύθυνα Ελληνικά χείλη ένα αντρίκιο ΟΧΙ σ’ αυτούς που μας κατέσφαξαν και εξανδραπόδησαν νιώθω υπερηφάνια και χαρά, και μια λέξη μόνο μπορώ να ψελίσω άναυδος για το θράσος αυτής της κακιάς φάρας “Συγχαρητήρια! Με κάνατε να νιώσω για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια υπερήφανος ως Έλλην”.

Ηλίου φαεινότερον βέβαια είναι η επίθεση που δέχεται παν ότι Ελληνικό. Και αυτοί μια χούφτα Ελληνική καρδιά και ΑΟΖ κύρηξαν, και αέριο βγάζουν, και διαθέτουν γόνατα για ένα χοντρό ΟΧΙ. Και είμαι σίγουρος πως και την τρόϊκα θα την κυρήξουν persona non grata.

Γη της λεμονιάς, της ελιάς γη της αγκαλιάς, της χαράς

γη του πεύκου, του κυπαρισσιού των παληκαριών και της αγάπης

Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο…

aienaristeyein.com 
grizosgatos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...