Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η τηλεόραση μας κόβει χρόνια

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, κατέδειξε πως οι ώρες που σπαταλάμε βλέποντας τηλεόραση, μας αφαιρούν χρόνια από τη ζωή μας!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μελέτη, για κάθε ώρα που βλέπουμε τηλεόραση το νήμα της ζωής μπορεί να μικραίνει ως και κατά 22 λεπτά...

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, έδειξε πως ο αμερικανικός πληθυσμός θα μπορούσε να κερδίσει δύο χρόνια ζωής κατά μέσο όρο αν μείωνε το καθισιό σε λιγότερες από τρεις ώρες μέσα στην ημέρα και 1,38 χρόνια ζωής αν μείωνε συγκεκριμένα την τηλεθέαση σε λιγότερο από δύο ώρες ημερησίως.

Επίσης έρευνες έχουν αποδείξει πως η κάθε αύξηση της τηλεθέασης κατά δύο ώρες ημερησίως συνδέεται με 176 νέες περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2, 38 νέες περιπτώσεις θανατηφόρας καρδιαγγειακής νόσου και 104 νέες περιπτώσεις θνησιμότητας από όλα τα αίτια ανά 100.000 Αμερικανούς ετησίως.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες το να καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση στον καναπέ ή την πολυθρόνα μας, κάνει το σώμα μας να παραμένει αδρανές.

Στον καναπέ με την τηλεόραση ανοιχτή βασιλεύει η… πλήρης ακινησία η οποία συχνά συνδυάζεται και με κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.

Οπως σημειώνουν οι ειδικοί, όταν εργαζόμαστε καθιστοί, κινούμαστε έστω και λίγο μιλώντας στο τηλέφωνο, γράφοντας στον υπολογιστή ή ψάχνοντας κάποια χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...