Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης η γνήσια συνταγή. Το καλύτερο μιλφέιγ ever αποκαλύπτεται

Ενας ζαχαροπλάστης από τον όμιλο Κωνσταντινίδη ο κύριος Νερολαδάκης υπεύθυνος παραγωγής βραβευμένος σεφ γλυκών βγήκε στη Μενεγάκη και έδωσε τη συνταγή.Την είδαμε τη δοκιμάσαμε και ορίστε... Θα χρειαστείτε...

Για την κρέμα.

200γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους αυγών
10 γρ αιγοπρόβειο βούτηρο
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη 
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Για την σαντιγύ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Πριν βράσει βγάζουμε λίγο γάλα χλιαρό προς κρύο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το αυγό στο αλεύρι με τη ζαχάρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο ακόμα γάλα όχι καυτό μέχρι να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο αυτό στο γάλα που έχει βράσει ανακατεύοντας συνέχεια με αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό αλλα ούτε να κολήσει η κρέμα. Η κρέμα σιγά σιγά θα πήξει (θελει κανα 3-4 λεπτα με ανακάτεμα συνέχεια) αλλά δε στα στεκετε. Ρίχνουμε και το βούτηρο και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο κανα 3 ωρο.

Χτυπάμε τα 250 γρ κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ, και όταν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο την προσθεέουμε και αυτή και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε τα μπισκότα για το μιλφέιγ στη μέση. Στρώνουμε τα μπισκότα και βάζουμε κρέμα. Στη συνέχεια καπακώνουμε και είμαστε έτοιμοι για την σαντιγύ.

Χτυπάμε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200γρ άχνη να γίνει η σαντιγύ και μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε το γλυκό.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμένα μπισκότα και λίγο άχνη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ



Πηγή:news24gr.blogspot.gr


7 σχόλια:

  1. Αφήνω ένα μακρόσυρτο ΑΧΧΧΧΧ και... αποχωρώ!!!
    ;-)
    Καλή χρονιά!!!
    Υγεία κ' πάντα με χαμόγελο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω μου άνοιξες την όρεξη τώρα!!!!
    Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία και αγάπη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητώ συγνώμη που τις τελευταίες μέρες δεν επισκέπτομαι ιστολόγια. Δεν έχω ιντερνετ. Θα επανορθώσω μετά τις γιορτές. Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις ευχές. Με αγάπη χαρά και υγεία να υποδεχτούμε το 2013

    Christina by christinaeseyes.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτά είναι τα ωραία!!!... εύχομαι καλή κι όμορφη χρονιά... γλυκειά σαν... μιλφ φέιγ!!!... τέλεια!! νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις κανένας ποσσες θερμίδες έχει ένα τέτοιο κομμάτι μιλφειγ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...