Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!




Υλικά
1 κομμάτι νουά μοσχάρι (το μέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε).
Μπέικον
τυρί του τοστ
κρέμα γάλακτος
λάδι
αλάτι, πιπέρι.



Βάζω λάδι σε μια κατσαρόλα, αλατοπιπερώνω το νουά και το τσιγαρίζω καλά – καλά από όλες τις πλευρές.









Μόλις τσιγαριστεί, ρίχνω νερό και το αφήνω να βράσει καλά. Εγώ για οικονομία χρόνου το έβαλα στη χύτρα.






Μόλις βράσει καλά, το κόβω φέτες με ένα μαχαίρι και το στρώνω σε ένα πυρέξ, αφού πρώτα έχω ρίξει κάτω λίγη από τη σάλτσα που έβρασε.





Στρώνω από πάνω φέτες μπέικον και καλύπτω όλο το κρέας.









Από πάνω στρώνω φέτες τυρί.











Ρίχνω με μια κουτάλα, λίγο ακόμα από το ζουμί που έβρασε










 και από πάνω ρίχνω ρίχνω κρέμα γάλακτος.










Σε ένα άλλο πυρέξ κόβω πατατούλες, τους βάζω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη







και το υπόλοιπο ζουμί από την κατσαρόλα που έβρασε το κρέας και τα ψήνω στον αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία, αρκετή ώρα.







Είναι ένα φαγητό που μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε τραπέζι σε πολλά άτομα και να χρησιμοποιήσουμε το ταψί του φούρνου μας για μεγαλύτερες ποσότητες.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

5 σχόλια:

  1. Καλη Κυριακή, ωραίο φαγητό καλοφάγωτο ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ..! Άκρως Κυριακάτικο φαγάκι!

    Christina by Christina's eyes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, εύχομαι και στις δυο σας να έχετε μια όμορφη Κυριακή! Όντως είναι ένα ωραίο φαγητό, που το κάνω συνήθως σε τραπέζια και αρέσει σε όλους!
      Φιλιά :))

      Διαγραφή
  3. Μμμ!Πολύ ωραία ιδέα για κυριακάτικο φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...