Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

10 άδοξοι θάνατοι διάσημων ανθρώπων!

Άνθρωποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κάποιο… περίεργο γεγονός ή πολλές φορές λόγω ενός απίθανου αντικειμένου… που βρέθηκε στο διάβα τους! Η λίστα των πιο παράξενων θανάτων στον κόσμο δεν έχει τέλος, προκαλώντας την έκπληξη στους αναγνώστες. Τα 10 πρόσωπα που θα διαβάσετε στη συνέχεια πέθαναν στην κυριολεξία χωρίς… λόγο!
1. Ο Τζακ Ντάνιελ, ιδρυτής του γνωστού ουίσκι, πέθανε όταν μολύνθηκαν τα δάχτυλα του ποδιού του μετά από ένα χτύπημα: Κλώτσησε το χρηματοκιβώτιό του που είχε «κολλήσει» και δεν άνοιγε!
2. Ο θεατρικός συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς βρέθηκε το 1983 νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του έναν φελλό!
3. Ο περίφημος αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί πέθανε όταν τον πάτησε ένα τραμ(!), έξω από το εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών κατασκευής της εκκλησίας Sagrada Familia στη Βερκελώνη.
4. Ένα μαντίλι είναι υπεύθυνο για το θάνατο της διάσημης χορεύτριας του 20ού αιώνα Ισιδώρας Ντάνκαν. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οδηγούσε το κάμπριο αυτοκίνητό της, το μακρύ μαντίλι που φορούσε στο λαιμό μπλέχτηκε στις ρόδες με αποτέλεσμα να της σπάσει το λαιμό.
5. Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε εξαιτίας μιας μόλυνσης στο στομάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο με… οδοντογλυφίδες.
6. Ο γνωστός κασκαντέρ του κινηματογράφου Μπόμπι Λιτς, που κατέβηκε μέσα σε ένα βαρέλι τους καταρράκτες του Νιαγάρα, γλίστρησε σε μια φλούδα πορτοκαλιού και έσπασε το πόδι του. Στη συνέχεια το χτύπημα μολύνθηκε και πέθανε μέσα σε δύο μήνες.
7. Ο Σερ Φράνσις Μπέικον πέθανε από πνευμονία κατά τη διάρκεια ενός πειράματος: Προσπαθούσε επί μέρες να διατηρήσει ένα κοτόπουλο στο χιόνι (σ.σ. Το πείραμα ήταν επιτυχημένο).
8. Ο αρχαίος νομοθέτης Δράκων πέθανε από ασφυξία σε θέατρο της Αίγινας, όταν πλήθη ευχαριστημένων οπαδών του τον σκέπασαν με τους μανδύες τους, δηλώνοντας έτσι τη χαρά τους.
9. Ο δραματικός ποιητής Αισχύλος λέγεται ότι σκοτώθηκε όταν δέχτηκε στο κεφάλι του μία χελώνα, η οποία έπεσε από τα νύχια ενός αετού που πετούσε ψηλά.
10. Ένας Αυστρο-αμερικανός μαθηματικός, ο Κουρτ Γκόμπελ, πέθανε από ασιτία κατά τη διάρκεια νοσηλείας της συζύγου του στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή, καθώς αρνιόταν να του ετοιμάσει το φαγητό κάποιος άλλος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...