Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι παπαρούνες μπαίνουν στο σπίτι για να χαρίσουν ζωντάνια

Η παπαρούνα με το ζωηρό της χρώμα φέρνει την άνοιξη και τη χαρά. Το κόκκινο των λουλουδιών της είναι η θερμότερη απόχρωση που υπάρχει στη φύση. Ένας θρύλος αναφέρει ότι πήρε το άλικο χρώμα της από τις σταγόνες του αίματος του σταυρωμένου Ιησού, που κύλησαν επάνω στα πέταλά της. Ιερό φυτό της Δήμητρας στην αρχαιότητα και απαραίτητη στην τέλεση των Ελευσίνιων μυστηρίων, διαθέτει υπνωτικές και ναρκωτικές ιδιότητες. Οι δίδυμοι γιοι του Άδη, ο Ύπνος και ο Θάνατος, λέγεται ότι κρατούσαν αυτό το πανέμορφο παράσιτο των σιτηρών στα χέρια τους. Ωστόσο, παρά το ότι οι σπόροι της… κοιμίζουν, η όψη της παπαρούνας είναι άκρως διεγερτική και στη σπιτική διακόσμηση μπορεί να κάνει θαύματα…

Βελτιώνει την ψυχική διάθεση
Σύμφωνα με την αρχαία φιλοσοφία του Φενγκ Σούι η παπαρούνα συμβολίζει τον ήλιο, τη χαρά και την αλήθεια. Όταν στολίζει το σπίτι (με τους τρόπους που ακολουθούν), φέρνει αφθονία (λόγω των χρωμάτων της) εγγυάται υγεία και καλή πέψη. Οι ψυχολόγοι συνιστούν να βάλουμε τα συναρπαστικά χρώματά της στη διακόσμηση με σκοπιμότητα, αφού βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και εξαλείφουν κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Στα χρώματα της αισιοδοξίας
Εμπνευσμένος από την ομορφιά της παπαρούνας, ένας συνδυασμός διεγερτικού κόκκινου, επιβλητικού μαύρου και ξεκούραστου πράσινου σε λευκό φόντο προσφέρει φρέσκιες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού. Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, λουλουδάτα σχέδια με τα παραπάνω χρώματα σε υφάσματα, πορσελάνες και πάσης φύσεως στολίδια διεγείρουν το νευρικό σύστημα, καταπολεμούν την απάθεια, τη μελαγχολία και την κατάθλιψη και δημιουργούν αισιοδοξία. Ένα μπουκέτο παπαρούνες χωρά λοιπόν παντού:


 Στο σερβίτσιο: Υπέροχα ρετρό σερβίτσια πιάτων, τσαγιέρες και φλιτζάνια με κόκκινα λουλούδια σε λευκό φόντο στολίζουν χαρούμενα και φιλόξενα το τραπέζι της τραπεζαρίας, βελτιώνουν τη διάθεση και αυξάνουν την ενέργεια. Το παιχνίδι με το λευκό και το κόκκινο είναι λαμπερό και δίνει ζωντάνια. Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, ένα σερβίτσιο με φωτεινό λευκό χρώμα και κόκκινα λουλούδια βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναιμία και την χαμηλή αρτηριακή πίεση και διώχνει την κατάθλιψη, τις φοβίες, το άγχος και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

 Στην κουζίνα: Λευκά τραπεζομάντιλα, πετσέτες και ποδιές κουζίνας, σουπλά και σουβέρ – ακόμα και μαξιλάρια για τις καρέκλες – με λεπτομέρειες από κόκκινες παπαρούνες δίνουν ζωντάνια στο τραπέζι (και ανοίγουν την όρεξη). Λευκά δοχεία σκουπιδιών με σχέδια παπαρούνας, ακόμα και σιδερώστρες με ανάλογο πανί, είναι ό,τι πρέπει για να αυξηθεί ο ενθουσιασμός για τις μονότονες δουλειές του σπιτιού.

Στο ψυγείο: Χρησιμοποίησε αυτοκόλλητα με φωτογραφίες λουλουδιών παπαρούνας για την επιφάνεια της πόρτας του ψυγείου φέρνοντας τον αγρό στην κουζίνα.

Στον τοίχο: Τόλμησε να… σπείρεις παπαρούνες στα δωμάτια χρησιμοποιώντας πρωτότυπα αυτοκόλλητα τοίχου. Διάλεξε κατάλληλους ζωγραφικούς πίνακες, μεγάλες αφίσες και καδραρισμένες φωτογραφίες με τα υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια, είτε κάνε μια χειροποίητη ζωγραφιά στον τοίχο, προκειμένου να φτιάξεις μια φθηνή, μοντέρνα λουλουδάτη διακόσμηση.
Σε εσωτερικές πόρτες και παράθυρα: Αναζήτησε αυτοκόλλητα που καλύπτουν όλη την επιφάνεια μιας πόρτας ή ενός παραθύρου δημιουργώντας μια ευχάριστη οπτική ψευδαίσθηση εξοχής με ένα ανοιξιάτικο λιβάδι με παπαρούνες.
Σε βιτρό: Αν πιάνουν τα χέρια σου – και διαθέτεις την απαραίτητη όρεξη, μπορείς να σχεδιάσεις εύκολα στο γυαλί ένα μπουκέτο παπαρούνες και να τις χρωματίσεις με τα ειδικά χρώματα που θα βρεις σε μαγαζιά με είδη για εικαστικά χόμπι. Golden Magazine

4 σχόλια:

  1. Τόσο όμορφα! Οι παπαρούνες είναι πανέμορφα! Μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ely! τα κόκκινα λουλούδια πραγματικά μας φτιάχνουν την διάθεση και κάνουν πιο χαρούμενο τον χώρο μας!
      Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Τί όμορφα που είναι όλα! Από σκεύη μέχρι τα αυτοκόλλητα στον τοίχο! Σου φτιάχνουν τη διάθεση! Μόνο στην κουζίνα δεν θα τις έβαζα, γιατί ακόμα τρομάζω να κόψω την ακόρεστη όρεξή μου! :) :) Ωραία κι ενδιαφέρουσα ανάρτηση!
    Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι, όντως σου ανοίγει η διάθεση, παρά τη μουντίλα του καιρού. Να είσαι καλά και καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...