Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

10 τρόποι χρήσης της ψυχολογίας χρωμάτων στο σπίτι σας.

Όταν διακοσμείτε το σπίτι σας, το ποιο πιθανόν είναι να το κάνετε με συγκεκριμένα κριτήρια - επιλέγετε αντικείμενα και χρώματα που απλά δείχνουν ελκυστικά ή χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο που καθορίζει τις αποφάσεις σας. Όπως και να έχει, το χρώμα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που, αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να προκαλέσει αισθήματα, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις χώρου ή απλά να αλλάξει την διάθεσή σας και την ατμόσφαιρα ενός δωματίου.
Ειδικά όταν χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση και εξωτερικές βαφές, η ψυχολογία χρωμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα υγιές και όμορφο σπίτι. Παρακάτω ακολουθούν 10 πρακτικές συμβουλές για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πρακτική στο σπίτι σας.
  1. Δημιουργείστε την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου με φωτεινά χρώματα: Εάν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά και έντονα χρώματα όπως το κίτρινο στην εξωτερική του διακόσμηση. Ως προειδοποίηση, αποφύγετε το κοινό πλέον χρώμα το λευκό. Αν και μπορεί να προσθέσει χώρο, δεν πλησιάζει καν την αποτελεσματικότητα των άλλων χρωμάτων.
  2. Βάψτε την κουζίνα σας με κόκκινο: Το κόκκινο έχει επίσης δείξει ότι αυξάνει την όρεξη στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα εστιατόρια επιλέγουν κόκκινες ταπετσαρίες. Χρησιμοποιώντας το κόκκινο στην κουζίνα σας για να αυξήσετε την όρεξή σας, είναι τόσο απλό όσο η μίξη μπεζ τοίχων με κόκκινα παντζούρια ή ντουλάπια.
  3. Κόκκινο χρώμα για την κουζίνα
  4. Συνδυάστε φυσικά την εσωτερική και εξωτερική βαφή: ένας από τους καλύτερους τρόπους να αφήσετε κατάπληκτους τους καλεσμένους σας όταν μπαίνουν στο σπίτι σας είναι να κάνετε μίξη των εξωτερικών και εσωτερικών χρωμάτων στην είσοδο του σπιτιού σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εξωτερική βαφή σε τμήματα του εσωτερικού για να πετύχετε το ίδιο γενικό αποτέλεσμα.
  5. Δώστε ζεστασιά στο σπίτι σας με βαθύς τόνους κατά την διάρκεια του χειμώνα: Χρησιμοποιώντας κόκκινο, πορτοκαλή και κίτρινα στην εσωτερική βαφή του σπιτιού σας, μπορούν να το κάνουν να μοιάζει ζεστό στο εσωτερικό του, ιδικά τον χειμώνα.
  6. Κρατήστε το δροσερό το σπίτι σας το καλοκαίρι με κρύα χρώματα: Με τον ίδιο κανόνα όπως τα ζεστά χρώματα για τον χειμώνα, τα κρύα χρώματα, ιδικά το μπλέ, μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να έχει μια φρεσκάδα, δροσιά και καθαρότητα κατά το καλοκαίρι. Η λευκή εσωτερική βαφή με θαλασσί είναι δημοφιλής επιλογή για καλοκαιρινά σπίτια.
  7. Κρύα χρώματα για το καλοκαίρι
  8. Χρησιμοποιείστε χρώματα από το παρελθόν σας: Πολλοί σύμβουλοι διακόσμησης λένε ότι η χρήση οικείων χρωμάτων - ιδικά στην κουζίνα - που σας φέρνουν αναμνήσεις της παιδικής σας ηλικίας μπορούν να τις επαναφέρουν δημιουργώντας ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εάν δεν θυμάστε κανένα χρώμα από την κουζίνα σας ενώ μεγαλώνατε, απλά να θυμάστε ότι τα κόκκινα και τα κίτρινα είναι ιδανικά για κουζίνες.
  9. Χρησιμοποιείστε ξεκούραστα χρώματα σε δωμάτια χαλάρωσης: Στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο, κρύα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Λάβετε υπόψιν σας σκιές του μπλε, πράσινου ακόμη και της λεβάντας. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική, να θυμάστε ότι σκοτεινές σκιές του χρώματος που επιλέξατε, προκαλεί ένα ποιο ελκυστικό αποτέλεσμα.
  10. Αποφύγετε το κόκκινο εάν υποφέρετε από πίεση: Αν και μπορεί να αυξήσει την όρεξη στην κουζίνα σας, οι σκιές του κόκκινου συχνά συνδέονται με την υψηλή πίεση. Εάν θέλετε ένα ποιο σκοτεινό χρώμα βαφής για την κρεβατοκάμαρά σας ή το καθιστικό, επιλέξτε ένα ποιο κρύο χρώμα από ότι ένα ζεστό.
  11. Κολακέψτε τον εαυτόν σας με ένα γνώριμο για εσάς χρώμα στο μπάνιο: Σας αρέσει ένα συγκεκριμένο χρώμα; Σκεφτείτε το για το μπάνιο σας. Θεωρείτε ότι δεν σας ταιριάζει ένα χρώμα; Αποφύγετε την χρήση αυτού του χρώματος. Θέλετε να αρέσετε στον εαυτόν σας όταν κοιτάζεστε στον καθρέπτη. Έχοντας ένα αγαπημένο σας χρώμα στο παρασκήνιο, πραγματικά βοηθάει.
  12. Πράσινο για το γραφείο σας στο σπίτι: Το πράσινο εμπνέει εάν χρησιμοποιηθεί σωστά και προκαλεί την συγκέντρωση και, όπως και να έχει, όσο ποιο σύντομα τελειώσετε την δουλειά σας, τόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα έχετε στην διάθεσή σας. Επιπρόσθετα από ένα πράσινο φυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάψετε το δωμάτιο με ένα ανοιχτό πράσινο. Όμως, κρατήστε ένα μέτρο και μην μετατρέψετε το γραφείο σας σε δάσος. Εάν το παρακάνετε θα αποσπάτε η προσοχή σας. Οποιοσδήποτε ειδικός διακόσμησης θα σας πει ότι αυτή την στιγμή το πράσινο είναι από τα πλέον δημοφιλή χρώματα για την διακόσμηση του σπιτιού.
  13. Χρήση πράσινου για το γραφείο στο σπίτι 
     
    bogiatzis.gr 

1 σχόλιο:

  1. Όμορφα χρώματα! Μου αρέσει πολύ το πράσινο και το μπλε! Ευχαριστώ για τις ιδέες! Ένα μεγάλο φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...