Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιάτικα στεφάνια με φρέσκα λουλούδια

Η Άνοιξη μας χτυπάει επίσημα την πόρτα, ας την υποδεχτούμε λοιπόν στολίζοντας την εξώπορτα του σπιτιού με το πιο όμορφο πρωτομαγιάτικο στεφάνι από φρέσκα λουλούδια!

Το πιο απλό και ταυτόχρονα ευχάριστο την πρωτομαγιά είναι να βγείτε μια πρωινή βόλτα στη γύρω περιοχή και να μαζέψετε λουλούδια που έχουν φυτρώσει στην ύπαιθρο. Έτσι το στεφάνι σας θα είναι φυσικότατο με ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα! Συνήθως τα λουλούδια που βρίσκουμε έχουν κίτρινο, άσπρο και κόκκινο χρώμα, όπως είναι οι μαργαρίτες και οι παπαρούνες. Βέβαια κάθε περιοχή έχει τη δική της βλάστηση, άρα ανάλογα με τα λουλούδια που θα βρείτε θα φτιάξετε και το αντίστοιχο στεφάνι. Το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό για να υποδεχτείτε την άνοιξη!

TIP: επειδή το στεφάνι θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένο από τη φύση, χρησιμοποιήστε λεπτά ευλύγιστα κλαριά για να σχηματίσετε τη βάση του στεφανιού πάνω στο οποίο θα στηρίξετε τα φρέσκα λουλούδια.
Διαλέξτε τη χρωματική παλέτα του πρωτομαγιάτικου στεφανιού και αναζητήστε τα αντίστοιχα λουλούδια που σας αρέσουν! Πάρτε αρκετά λουλούδια γιατί θέλουμε ένα μεγάλο στεφάνι που να καλύπτει σχεδόν πάνω από το μισό πλάτος της εξώπορτας. Εδώ βλέπουμε μια σύνθεση από λευκές μαργαρίτες με μικρές πινελιές από ανοιχτόχρωμα γαρύφαλλα. Κρατήστε τα πράσινα φύλλα πάνω στο κοτσάνι, κάνουν ωραία αντίθεση στο λευκό φόντο!

TIP: διατηρήστε ένα ικανοποιητικό μήκος από το κοτσάνι του κάθε λουλουδιού (περίπου 4 δάχτυλα) για να μπορείτε να το στερεώσετε καλά πάνω στη βάση του στεφανιού από φυσικά κλαριά.
Πειραματιστείτε με λουλούδια και χρώματα! Ηλιόλουστες αποχρώσεις, πορτοκαλί και κίτρινο σχηματίζουν αυτό το λαμπερό στεφάνι! Εδώ η επιλογή του λουλουδιού είναι το χρυσάνθεμα, το καλό που έχει είναι ότι και να ξεραθεί εξακολουθεί να φαίνεται όμορφο. Λαμπερή υποδοχή λοιπόν στην πιο πολύχρωμη εποχή του χρόνου!

TIP: μια άλλη λύση πιο εύκολη και σταθερή είναι να στερεώσετε τα λουλούδια πάνω σε ένα έτοιμο δαχτυλίδι από φελιζόλ.
Και άλλες όμορφες ιδέες! Σε αυτή την πρόταση πρωταγωνίστρια είναι η πολυαγαπημένη μας ορτανσία!  Εδώ θα πρέπει να προμηθευτείτε τα φρέσκα λουλούδια από ένα ανθοπωλείο από την προηγούμενη ημέρα (καθώς η πρωτομαγιά είναι αργία). Η χρωματική επιλογή είναι δική σας, μπορείτε είτε να συνδυάσετε χρώματα μεταξύ τους είτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα χρώμα για την κατασκευή του στεφανιού.

TIP: εάν δεν στηρίζονται καλά τα λουλούδια πάνω στο στεφάνι περάστε λεπτή κλωστή σε κάποια σημεία.


 










Βέβαια το στεφάνι μπορεί να είναι αποκλειστικά φτιαγμένο από πρασινάδα! Και πολλές φορές συναντάμε στη φύση πρασινάδες που «συνοδεύονται» με μικρά ανθισμένα μπουμπούκια. Εάν όμως δεν το θέλετε σκέτο το στεφάνι προσθέστε σε κάποια σημεία ευωδιαστά λουλούδια σε λευκό, μπεζ ή ότι άλλο χρώμα σας αρέσει.

 TIP: για να διατηρηθεί φρέσκο λίγο παραπάνω το στεφάνι μπορείτε να το ψεκάζετε με νερό μια φορά την ημέρα.

 
Εξαιρετική σύνθεση από τουλίπες! Για αυτή την πρόταση θα χρειαστείτε αρκετά λουλούδια και υπομονή! Εάν βέβαια σας δυσκολέψει το μεγάλο μέγεθος του στεφανιού μπορείτε να το φτιάξετε μικρότερο. Προτείνουμε χρωματικούς συνδυασμούς όπως το φούξια με το μωβ ή το κίτρινο με το πορτοκαλί. Μια ωραία ιδέα που θα χρωματίσει την εξώπορτα σας κατάλληλα για τον ερχομό της πολύχρωμης άνοιξης!


TIP: καλό είναι οι τουλίπες να ακολουθούν μια κυκλική κατεύθυνση, αυτό θα σας βοηθήσει στην κατασκευή αλλά και αισθητικά είναι πιο όμορφο.






Μια ιδέα πιο ακριβή από τις προηγούμενες αλλά πολύ ιδιαίτερη! Φούξια ορχιδέες στερεώνονται πάνω σε ένα λεπτό στεφάνι από κλαριά. Η εντυπωσιακή ομορφιά της ορχιδέας είναι αρκετή για να υποδεχτεί την πολυαγαπημένη άνοιξη!





Και φυσικά εάν σας αρέσει η ποικιλία, συνδυάστε διαφορετικά λουλούδια και χρώματα μεταξύ τους! Τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, κρίνοι και πρασινάδα σχηματίζουν αυτό το όμορφο ανοιξιάτικο στεφάνι που βλέπουμε στη φωτογραφία. Δοκιμάστε λουλούδια που έχουν διαφορά στο μέγεθος ώστε να κάνουν αντίθεση και να δημιουργούν ρυθμό στην σύνθεση! 



Καλή πρωτομαγιά!


Small Things  

Πηγές φωτογραφικού υλικού:
etsy.com
copycatlooks.blogspot.gr
flowersforaustralia.com
wedding-flowers-and-reception-ideas.com
dei-zinz.com
styleathome.com
floralfusions.com


3 σχόλια:

  1. ωραία σχέδια και χρώματα ....καλό μηνα να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Πρωτομαγιά Ίρμα.
    Τα στεφάνια που μας δείχνεις είναι πανέμορφα!
    Από τα ωραιότερα έθιμα της Ελληνικής Παράδοσης.

    Όμορφο το background!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΜορφο το φόντο..ταιρίαζει και με το όνομα σας,γεύσης μέντας... ωραία τα στεφάνια, το τεταρτο και τα 3 τελευταία μου άρεσαν πολύ
    καλο μήνα,καλό πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...