Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Αγκινάρες με προσούτο made in Spain!



ΥΛΙΚΑ
12 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλες
Πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια-κύβους (προαιρετικά, για συνοδεία)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
8 φέτες χαμόν (ή προσούτο) σε μικρά κομμάτια
½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)

agginares-me-prosouto-002

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αγκινάρες
2. Ρίχνετε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για ½ ώρα με ανοιχτό καπάκι. Αν βάλετε και πατάτες, τις ρίχνετε και αυτές να βράσουν.
3. Σωτάρετε το χαμόν ή προσούτο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και αφήνετε στην άκρη.
4. Ανακατεύετε καλά την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και ρίχνετε το μείγμα στις μαγειρεμένες αγκινάρες.
5. Ρίχνετε και το χαμόν ή προσούτο και ανακατεύετε προσεχτικά για να μη λιώσουν οι αγκινάρες. Αφήνετε για 2-3’ στη φωτιά και αποσύρετε βάζοντας γενναίες κουταλιές σε πιάτο και βουτώντας ωραίο ψωμί στη σάλτσα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...