Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Ερώτηση 17χρονου «Τι κάνετε κ. υπουργέ;»

«Τι κάνετε κ. υπουργέ;» Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα. Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.
Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.
Ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα.
Ο καθ' ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται και το παρακάτω γράμμα.
Δείτε το γράμμα


spirospero.gr


2 σχόλια:

 1. Ωραίος! Αλλά μάλλον βρήκε λάθος άνθρωπο να ρωτήσει!
  Καλό απόγευμα Irma!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί είσαι κακιά;;;; Νομίζεις ότι δεν θα διαβάσει το γράμμα του παιδιού και δεν θα το λάβει σοβαρά υπόψη του;;; Σε παρακαλώ!! Τον αδικείς τον καημένο!!!
   Εμένα άλλο με ανησυχεί! Που ενώ έβγαινε κάθε μισή ώρα και έλεγε ότι είναι θωρακισμένες οι καταθέσεις μας, τώρα έχει δυο - τρεις ώρες να βγει.
   Όχι ότι έχω καταθέσεις, αλλά ε, όσο να 'ναι τον είχα συνηθίσει!

   Πλάκα κάνω εννοείται!! Καλό σου βράδυ.

   Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...