Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ανοιξιάτικη μάσκα προσώπου με φράουλες, κακάο και τζελ λιναρόσπορου για ρυτίδες έκφρασης


Η μάσκα προσώπου με φράουλες, κακάο και τζελ λιναρόσπορου είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος (ειδικότερα όμως για τα λιπαρά δέρματα) και για όλες τις ηλικίες.
Οι φράουλες και το τζελ λιναρόσπορου απαλύνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα, χαρίζοντας παράλληλα λάμψη και βαθιά ενυδάτωση. Συν του ότι και τα τρία συστατικά της μάσκας -φράουλες, κακάο και τζελ λιναρόσπορου- είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά προστατεύοντας το δέρμα από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.
Οι φράουλες επίσης είναι πλούσιες σε σαλικιλικό οξύ (salicylic acid) το οποίο ευθύνεται για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα πιο καθαρό, πιο σφριγηλό και πιο λαμπερό.
Γενικότερα το σαλικιλικό οξύ χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του σμήγματος που συσσωρεύεται στις φαγεσώρες (μαύρα στίγματα). Για την εξάλειψη ουλών από προβλήματα ακμής. Για τις δυσχρωμίες που σχηματίζονται στην επιδερμίδα λόγω φωτογήρανσης αλλά και για τις ρυτίδες.
Το σαλικιλικό οξύ είναι ιδανικό για τις λιπαρές επιδερμίδες που έχουν τάση να συσσωρεύουν σμήγμα.
Το ζελέ του λιναρόσπορου είναι πάρα πολύ πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη σύσφιξη της επιδερμίδας. (Μάθε πώς παίρνουμε το τζελ λιναρόσπορου).

Για την ανοιξιάτικη μάσκα προσώπου για τις ρυτίδες έκφρασης θα χρειαστούμε

  • 10 φράουλες
  • 7 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. τζελ λιναρόσπορου

Οδηγίες προετοιμασίας για την αντιρυτιδική μάσκα προσώπου

Πολτοποιούμε τις φράουλες και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα συστατικά που έχουμε δοσομετρήσει.
Ανακατεύουμε καλά και σε λίγα λεπτά έχουμε την ιδανική ανοιξιάτικη αντιρυτιδική και συσφιγκτική μάσκα προσώπου πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Απλώνουμε τη μάσκα προσώπου σε καθαρό και στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά. Τα πρώτα λεπτά ενδεχομένως θα νιώσουμε ένα ελαφρύ τσούξιμο στην επιδερμίδα αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αφού η μάσκα είναι πλούσια σε ενεργά συστατικά.
Στο τέλος αφαιρούμε τη μάσκα με χλιαρό και προς το τέλος κρύο νερό.
Στεγνώνουμε το δέρμα ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα και απλώνουμε λίγο από το τζελ λιναρόσπορου στις ρυτίδες έκφρασης. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπλαση όλης της περιοχής.
Μπορούμε να φυλάξουμε την ανοιξιάτικη μάσκα προσώπου για τις ρυτίδες έκφρασης σε γυάλινο, κατά προτίμηση, βαζάκι που να κουμπώνει καλά έως και 10 ημέρες στο ψυγείο.
Tip: Επειδή οι φράουλες είναι πλούσιες σε σαλικιλικό οξύ καλό είναι η μάσκα να χρησιμοποιείται μόνο την άνοιξη που ο ήλιος δεν είναι έντονος. Λόγω του ό,τι το σαλικιλικό οξύ σε συνδυασμό με έντονη ηλιοφάνεια μπορεί να προκαλέσει δερματική ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...