Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Πανακότα χωρίς λιπαρά

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε ένα γευστικό και απόλυτα διαιτητικό επιδόρπιο , χωρίς καν τη χρήση λιπαρής ύλης.

 
 
 
Υλικά

1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών (1,5-2%)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνη
Μερικές σταγόνες βανίλια σε υγρή μορφή (ανάλογα με το πόσο έντονο άρωμα θέλετε να δώσετε)

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε ένα-ένα τα φύλλα της ζελατίνης, ώστε το καθένα να διαλύετε εντελώς προτού ρίξετε το επόμενο.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το υλικό σας να βράσει μόνο μία με δύο φορές. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το μεταφέρετε προτού κρυώσει σε πυρίμαχα ή γυάλινα μπολ και έτσι όπως είναι ζεστά τα βάζετε στο ψυγείο. Χρειάζονται 3-4 ώρες έως ότου πήξουν και παγώσουν εντελώς.
Τα βγάζετε από το ψυγείο λίγο πριν τα σερβίρετε και προσθέτετε από πάνω σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας, ή σιρόπι βύσσινο.

5 σχόλια:

  1. Εύκολη και γρήγορη η συνταγή σου Irma μου! Τρελαίνομαι για κάτι τέτοια! Μου αρέσει η πανακότα και μάλλον θα τη δοκιμάσω και με τα τρία σιροπάκια που προτείνεις! :) :)
    Καλό απόγευμα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! όντως εύκολη και γρήγορη αν σ' αρέσουν κιόλας αυτού του είδους τα γλυκά... είναι ότι πρέπει.
      Καλή συνέχεια, πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται για συνταγή... αμέσου δράσεως!!!
    Έτοιμη σε χρόνο DT!!!
    ;-)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, όντως γίνεται πολύ γρήγορα, απλά θέλει αναμονή!!!
      Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  3. πολύ καλή η πανακότα σου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...