Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γεύση πορτοκάλι

Παραδοσιακό γλυκό με ξεχωριστή γεύση για όλες τις ώρες.

 

Υλικά


Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
350 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσανς
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
2 - 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα φιλέ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια εσάνς, το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το γάλα, τον χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρυθμίζουμε την εστία σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει ο χαλβάς και να αποκτήσει κρεμώδη υφή για περίπου 7 λεπτά.

Προσοχή! Δεν πρέπει να πήξει αρκετά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ και το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Ραντίζουμε με νερό μια φόρμα για κέικ μεγάλη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του χαλβά.

Το στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού και το αφήνουμε να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί.

Αφαιρούμε τον χαλβά από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

 

to-periptero.com 


4 σχόλια:

  1. ωραίος χαλβάς.....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ως γλυκό!!! Δεν έχω δοκιμάσει με πορτοκάλι, όπως προτείνεις, αλλά την πολύ απλή συνταγή!!! Φαίνεται πολύ νόστιμος πάντως!!!
    Φιλιά!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και τους τρεις σας για τα καλά σας σχόλια! Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...