Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΑΘΗΝΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΟΜΟΡΦΗ

Καλημέρα σε όλους!
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι η δεύτερη φορά που το διάβασα! Η πρώτη ήταν πριν από αρκετά χρόνια - όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο - και θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ, κι ότι είχα πει κάποια στιγμή να το ξαναδιαβάσω. Το έπιασα λοιπόν πρόσφατα γιατί είχα απογοητευτεί από κάποιο άλλο που διαβάζω εδώ και καιρό και τελικά το παράτησα γιατί δεν έβρισκα ενδιαφέρον. Μη έχοντας λοιπόν κάποιο καινούργιο, έβγαλα από τη βιβλιοθήκη μου αυτό. Είναι τόσο ευχάριστο που διαβάζεται "μονορούφι" όπως μου αρέσει να λέω για τα βιβλία που διαβάζω σε μια -ή δυο το πολύ- μέρες. 




Η υπόθεση:
Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Αθηνά ήταν μόλις 18 χρόνων, μια πανέξυπνη και δυναμική κοπέλα, κόρη του φημισμένου Καπετάν Βαγγέλη Καληβωκά. Όταν ο πατέρας και τα αδέρφια της χάθηκαν στη θάλασσα, μαζί τους χάθηκε και η ανεμελιά της ηλικίας της. Η Αθηνά αναγκάστηκε ν αφήσει πίσω τον τόπο της. Η μοίρα την οδήγησε σε τόπους μακρινούς, στη Βενετία, στη Ρωσία, ακόμη και στην Αίγυπτο. Γνώρισε ανθρώπους απλούς και ταπεινούς αλλά και βασιλιάδες, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Από τους Ρομανόφ και τον Νιζίνσκι μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Βενιζέλο, η Αθηνά κέρδισε το θαυμασμό και την εκτίμηση όλων ως μια γυναίκα μοναδική, γοητευτική, υπέροχη μα πάνω απ'' όλα Ελληνίδα. Η ιστορία της είναι μια ιστορία αληθινή. Κι αυτό την κάνει πραγματικά συγκλονιστική! 

Αν θέλετε μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ.

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το πρώτο μισό του βιβλίου

    Μ άλλον προβλέψιμο το δεύτερο αλλα καλο γραμμένο και αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, δεν ξέρω πότε το διάβασες, αλλά βλέπω ότι θυμάσαι λεπτομέρειες. Εγώ πάλι σχεδόν το είχα ξεχάσει πριν το ξαναδιαβάσω.
      Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου!!
      Καλή Κυριακή να έχεις!!

      Διαγραφή
  2. το βιβλίο αυτό δεν μπορώ να πω ποσες φορές το έχω διαβάσει. Μπορεί και πέντε φορές.Υπέροχο. Και μετά απο αυτό αγορασα και άλλα του ίδιου συγγραφέα και δυστυχώς με απογοήτευσαν.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Μαρία μου! Ευτυχώς που μου το είπες να μην πάρω άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα, γιατί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα κάτι θα πάω να πάρω...
      Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη Κυριακή :)

      Διαγραφή
  3. ωραία η παρουσίαση του βιβλίου ..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...