Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ





Υλικά:

1200 γρ. Χοιρινό κρέας
1500 γρ. Σέλινα με ρίζες
2 κουτ. γλ. κορν-φλάουρ
2 αυγά
2 λεμόνια
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση



Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.








Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.





Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σέλινο πλυμένο και καθαρισμένο και το αφήνουμε να μαραθεί και να “καθίσει”.



Όταν το κρέας πάρει χρώμα, ρίχνουμε νερό (να το σκεπάζει), χαμηλώνουμε την εστία μας στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.

Όταν γίνει το σέλινο, το στραγγίζουμε και παράλληλα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, βάζουμε κάτω το σέλινο και από πάνω το κρέας και αφήνουμε να συνεχίσουν το βράσιμο.

Αφού βράσουν και βεβαιωθούμε ότι είναι μαλακό το κρέας και το σέλινο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο ως εξής:

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κουταλιές κορν-φλάουερ (επειδή δεν είμαι και η πρώτη μαγείρισα, είναι ο σίγουρος τρόπος για να μην μου κόψει το αυγολέμονο) και διαλύουμε το λεμόνι.




Χτυπάμε δυο αυγά σε μια βαθιά σουπιέρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι με το κορν φλάουερ.










και ανακατεύουμε λίγο να ενωθούν.









Στη συνέχεια παίρνουμε με μια κουτάλα λίγη σάλτσα από το φαγητό και ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας.





Αφού ρίξουμε αρκετές κουταλιές, αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό









και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να απλωθεί.












ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

15 σχόλια:

  1. πολύ ωραία συνταγή και πολύ καλή ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγαπημένο φαγητό του άντρα μου. Και έχουμε και καιρό να το φάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία! Ευκαιρία να του το φτιάξεις! Καλή σου μέρα! :))

      Διαγραφή
  3. Ωραία, γειά στα χέρια σου :) Ξέχασες να γράψεις ότι την ώρα που ρίχνουμε το αυγολέμονο σφυρίζουμε για να μην μας "κόψει". :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Έγραψα ότι ρίχνω κορν φλάουρ κι έτσι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να μου κόψει. Οπότε γλυτώνω και το σφύριγμα και όλα!! :)))

      Διαγραφή
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..



    http://ihvangencal.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέραααααααα ,ωραια πράγματα βλέπω πάλι ,το αγαπημένο του συζυγου μου είναι δε μας στέλνεις καμμιά μεριδούλα?,φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νέλη μου! Σε πολλούς συζύγους αρέσει αρέσει τελικά αυτό το φαγητό! Μακάρι να μπορούσα να σου έστελνα μια μεριδούλα :))) φιλάκια και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  6. Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγάκια!
    Το έχω για πιο χειμωνιάτικο, όχι ότι αν το είχα και τώρα μπροστά μου δεν θα το τσάκιζα!
    Συνήθως προσθέτω και καμιά σελινόριζα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έλενα! Όντως το φαγητό είναι λίγο χειμωνιάτικο, να μην πω και χριστουγεννιάτικο! Άμα όμως σ' αρέσει κάτι δεν έχει εποχή :))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Τέλειες οι οδηγίες σου!! Μου αρέσει πολύ αυτό το φαγητό, αλλά μόνο το "χορταρικό" του μέρος!! χαχα! Το έχω συνδυάσει κι εγώ με Χειμώνα!! Βέβαια ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να το φτιάξω μόνη μου, πάντα έτοιμο το έτρωγα αλλά τώρα βλέπω πως δεν είναι το τόσο τρομερό που είχα στο μυαλό μου! Θέλω να το δοκιμάσω :)
    Καλό απόγευμα Ίρμα!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χριστινάκι! Είναι όντως εύκολο φαγητό και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες αυτές θα σου πετύχει σίγουρα. Μάλλον είναι περισσότερο χρονοβόρο παρά δύσκολο. Καλό βράδυ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. μόλις το είδα είπα σούπερ!!! είναι το αγαπημένο του καλού μου!!! του το φτιάχνει η μαμά του πάντα!! τώρα έχω συνταγή για surprise!!! xi xi.. φιλάκια@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...