Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΥΡΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




Καλημέρα!
Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε, και πάνω που προλαβαίνουμε να απολαύσουμε για λίγο ακόμα τον γαύρο. Ένα ψαράκι, γευστικό και υγιεινό που εγώ προσωπικά τιμώ ιδιαίτερα και μπορώ να πω ότι μου λείπει το χειμώνα....

Ο γαύρος είναι πανεύκολος τόσο στο καθάρισμα όσο και στο μαγείρεμα και τρώγεται εύκολα ακόμα και από τα μικρά παιδιά.

Πάμε λοιπόν να δούμε πόσο πολύ εύκολο είναι αυτό το φαγητό!


Αφού καθαρίσουμε το γαύρο τον στρώνουμε σε ένα πυρέξ.


Μόλις στρώσουμε όλα τα ψαράκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και λεμόνι.



Προσθέτουμε και λίγο νεράκι ίσα να σκεπάζονται τα ψάρια για να μην καούν.


και μόλις μαλακώσουν και είναι έτοιμα τα απολαμβάνουμε με μια ωραία σαλάτα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

7 σχόλια:

  1. Πω πω ο γαυρος στο φούρνο είνα η αδυναμία μου,και γενικα τα ψαρια,ο δικος σου φαίνεται ωραίος,καλοφάγωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειος, λαχταριστός και πανεύκολος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον γαύρο τον λατρεύουμε οικογενειακώς. Τον φτιάχνω ακριβώς έτσι μονο που προσθέτω και λίγο ψιλοκομένο σκόρδο.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γαυράκι όπως και να το μαγειρέψεις, είναι από τα πιο νόστιμα ψαράκια!
    Μας αρέσει πολύ μαγειρεμένος ριγανάτος ο γαύρος!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και στις δυό σας! Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!!!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...