Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Tα στοιχειωμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης


Υπάρχουν και σήμερα στοιχειωμένα σπίτια, με κατάρες, φαντάσματα και κακά πνεύματα; Άλλοι τα πιστεύουν, άλλοι όχι. Στη Θεσσαλονίκη πάντως αρκετοί θεωρούν «στοιχειωμένο» το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263.

Το σπίτι λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν…


κατοικείται αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών. Φημολογείται πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα ακούν φοβερούς θορύβους από φαντάσματα που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.

Λέγεται πως το συνοδεύει κατάρα και όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει. Στο παρελθόν το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, όμως την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα.

Για το σπίτι αυτό γίνεται μεγάλη συζήτηση και μέσω του Internet: «Όποιος τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ’ έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει», διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, ενώ ένας νεαρός περιγράφει τη δική του εμπειρία: «Πήγαμε χθες με φίλους, αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμε. Τί θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;».

Αρκετοί είναι αυτοί που αποφεύγουν ακόμη και να περνούν τη νύχτα έξω από το κτίριο ή αλλάζουν και πεζοδρόμιο με το φόβο πως ίσως κάτι κακό θα τους συμβεί εάν δεν υπακούσουν στους νόμους των «πνευμάτων».

«Έχουν ακουστεί διάφορα για όσους έχουν νοικιάσει ή έχουν θελήσει να κατεδαφίσουν το σπίτι της Βασ. Όλγας 263. Όμως απ’ ότι γνωρίζω το κτίριο ανήκει σε μία κατασκευαστική εταιρία και ο λόγος που δεν χτίζεται είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με τα όρια του διπλανού οικοπέδου και η υπόθεση έχει φτάσει έως τον Άρειο Πάγο», μας είπε ο πρώην πρόεδρος των κτηματομεσιτών Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Λιάντας.

Δεν είναι όμως μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που «βαφτίζεται» ως στοιχειωμένο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλα κτίρια που έχουν συνδεθεί με φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για κακά πνεύματα ή για τραγικές ιστορίες που σημάδεψαν τους πρώην ιδιοκτήτες τους. Τέτοια είναι στην Αρετσού της Καλαμαριάς, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται από τέτοιες ιστορίες και δεν θέλουν να νοικιάσουν κάποιο από αυτά τα σπίτια, όμως το θέμα είναι κατά πόσο τις πιστεύει ο κάθε ένας», μας εξηγεί ο κ.Λιάντας.

Υπάρχουν ακόμη και οι προληπτικοί που κάνουν ένα «βήμα» παραπέρα και μιλούν και για περιοχές με αρνητική αύρα. Μεταξύ αυτών λένε πως είναι η πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη και ο παλιός δρόμος της Θέρμης μετά τα νέα νεκροταφεία. Όπως αναφέρουν στις περιοχές αυτές η ατμόσφαιρα είναι βαριά και αφιλόξενη, ενώ η προσαρμογή δύσκολη. 

Πηγή: endiaferonta.com

18 σχόλια:

  1. Μου αρέσει αυτές τις ιστορίες τόσο πολύ! :D Θα ήθελα να επισκεφτείτε αυτό το σπίτι! :) Σας ευχαριστώ και ένα φιλί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ely, κι εμένα μ' αρέσουν αυτές οι ιστορίες αν και τις φοβάμαι λιγάκι! Πολλά φιλιά :))

      Διαγραφή
  2. Χαρούμενη καλησπέρα!Δεν το διάβασα όλο Irma μου... ανατρίχιασα!μπρρρρρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σοφία! Δεν πειράζει εγώ όταν το διάβασα ήταν πρωί... τώρα που βραδιάζει, αγριεύομαι!! Φιλιά :))

      Διαγραφή
  3. what a creepy story!
    Come to visit my blog and, if you want, let's follow each other on GFC, Bloglovin and Facebook!
    Don't Call Me Fashion Blogger
    Facebook
    Bloglovin'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό θα πει σύμπτωση, να διαβάζουμε ταυτόχρονα η μία την άλλη!!!

    Αυτές οι ιστορίες Ίρμα μου, πάντα μου προκαλούν το ενδιαφέρον, αλλά και με τρομάζουν βέβαια, για να είμαι ειλικρινής. Υπάρχουν πολλά τέτοια σπίτια αλλά είμαι σίγουρη ότι κάτι θα συμβαίνει, δε μπορεί να είναι όλοι μυθομανείς, τι στο καλό!
    Προσωπικά αυτό που πιστεύω ακράδαντα, είναι η κακή ενέργεια χώρων, σπιτιών, ανθρώπων... Έχω πάει σε σπίτια που ψυχοπλακώθηκα, έχω συναντήσει ανθρώπους που μου έβγαζαν κάτι απροσδιόριστα βαρύ να το πω και σκέψου ότι είμαι πολύ βολικός άνθρωπος, χωρίς παραξενιές...

    Όμορφο βράδυ να περάσεις, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαίρη μου! Είναι η έλλειψη χρόνου που με κάνει να σας "παραμελώ". Συνήθως περνώ από τα σπίτια αλλά δεν αφήνω μηνύματα. Χτες όμως σχόλασα νωρίς και είχα λίγο χρόνο! Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις, συμφωνώ απόλυτα. Τώρα για το αν υπάρχουν ή όχι φαντάσματα, τι να σου πω, έβλεπα κάποτε σε κάποιο κανάλι της Nova -δεν θυμάμαι σε ποιο, discovery, national geographic - ένα ντοκυμαντέρ που λεγόταν "κυνηγοί φαντασμάτων" και πήγαιναν και ερευνούσαν τέτοια σπίτια και θέματα. Παρόλο που με φοβίζουν, μ' αρέσουν κιόλας! Τέλος πάντων, σου εύχομαι καλημέρα! Φιλιά:))

      Διαγραφή
  5. AX και είναι και βράδυ ,ψιλοφοβάμαι μ αυτες τις ιστορίες αν και με γοητεύουν,καλο και ήρεμο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νέλη, τελικά όλοι το ίδιο παθαίνουμε και μας αρέσουν και μας φοβίζουν!! Να έχεις μια όμορφη μέρα! Φιλιά:)

      Διαγραφή
  6. I LOVE your blog...Great photos!Really enjoying:) Please check mines If you want we can follow also with bloglovin, google+, twitter and facebook?
    Come back soon to visit my blog, I'll be waiting for you!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hi, I became member to your blog! I'll see you later in fb and blogloving. I don't have twitter.
      xx

      Διαγραφή
  7. Καποτε οταν ακομα ημουν πιτσιρικα εβγαινε ενα περιοδικο με τα στοιχειωμενα σπιτια του κοσμου η ελλαδας η ηταν ενα συγκεκριμενο μονο τευχος δεν θυμαμαι ακριβος πια, παντως μου αρεσε πολυ να διαβαζω αυτα τα θεματα, αλλα να περασω η να παω να τα δω ουτε λογος καθως ειμαι πολυ φοβιτσιαρα...
    Φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Λένα μου! Τελικά όλοι μια από τα ίδια είμαστε. Υπάρχει όντως ένα "κάτι" σ' αυτές τις ιστορίες που σε γοητεύει... Ίσως είναι το μυστήριο και το άγνωστο. Μόνο όμως για να το ακούς και να το διηγείσαι και όχι για να το ζεις!
      Φιλιά :))

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...