Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Τεστ Alzheimer! Αν το περάσεις πες αντίο στον φόβο σου για την νόσο!


Ένα πολύ καλό και αγαπημένο blog τα Βλεφαρίσματα βρήκαν ένα ενδιαφέρον τεστ, το οποίο μπορεί να εντοπίσει την πιθανότητα εξέλιξης μιας ασθένειας που επηρεάζει συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας. Νόσος Αλτσχάιμερ...

Τι είναι όμως η νόσος Αλτχάιμερ;
Με τον όρο άνοια εννοούμε την έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων του ατόμου, κατ’ αρχήν της μνήμης και της κρίσης, του λόγου, της προσωπικότητας με συνέπεια τη σταδιακή έκπτωση της καθημερινής λειτουργικότητας. 
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή άνοιας (60 % του συνόλου) από την οποία πάσχουν 160.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, 7.300.000 στην Ευρώπη και 35.000.000 σ’ όλο τον κόσμο. Εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, σπάνια σε ηλικίες 50-65, ενώ είναι πολύ σπάνια σε ηλικίες μικρότερες των 50 ετών. 
Προκαλεί βαθμιαία εκφύλιση του εγκεφάλου και έχει ως αποτέλεσμα την πρωιούσα έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και στα προχωρημένα στάδια και της κινητικότητας.
Άνοια, επίσης, μπορούν να προκαλέσουν τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μεγάλα και μικρά, οι όγκοι του εγκεφάλου, το AIDS, διάφορες εγκεφαλίτιδες, μεταβολικά νοσήματα, νοσήματα του θυρεοειδούς, διάφορα φάρμακα κ.ά.
Τα τελευταία χρόνια, η διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, νόσου που αφορά κυρίως στην Τρίτη Ηλικία, γίνεται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς. 
Για να κάνετε το τεστ λοιπόν, χρειάζεται μόνο να μπείτε εδώ.
Θα εμφανιστεί μία σελίδα που θα πρέπει απλά να λύσετε το puzzle.  Αν το κάνετε.... θα εμφανιστεί η φωτογραφία του τίτλου, και μπορείτε να πείτε αντίο στην νόσο.... 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: http://www.brl.ntt.co.jp/people/hara/fly.swf

4 σχόλια:

 1. Irma μου το ΄λυσα το παζλ!Φεύγω τώρα με την ικανοποίηση ότι γλίτωσα το αλτσχάιμερ.Κι είχα αρχίσει ν΄ ανησυχώ, γιατί τελευταία όλο ξεχνούσα.χιχιχι!
  Φιλάκια καλή μου!:)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Σοφία, κι εγώ πήρα μια ανακούφιση μόλις το έλυσα...
   Πολλά φιλιά :))

   Διαγραφή
 2. είναι τόσο κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κρίμα δε λες τίποτα! Έχω προσωπική πείρα και δυστυχώς πολύ κοντινά μου πρόσωπα που ταλαιπωρούνται... :((

   Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...