Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ


Υλικά
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
2 κρεμμύδια
λίγο λάδι
μαϊντανό
2-3 πατάτες
1 ξύλο κανέλλας
αλάτι, πιπέρι.



Βάζω σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και τα φασολάκια και τα αφήνω να σωταριστούν.





 

 Μόλις σωταριστούν ρίχνω τα κρεμμύδια, τα ανακατεύω και τ' αφήνω να σωταριστούν λίγο ακόμα.



 



Μετά ρίχνω τις πατάτες, τον μαϊντανό, το ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνω να βράσουν σε σιγανή φωτιά.







ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

23 σχόλια:

  1. Καλό μήνα,να είναι ομορφος και γλυκός .Ωραία λεπτομέρεια η κανέλλα στα φασολάκια,θα τους δίνει διαφορετική γεύση ,φιλιά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νέλη! Ναι, η κανέλα δίνει ένα ανεπαίσθητο άρωμα διαφορετικό και όμορφο. Βέβαια λίγο πριν γίνουν, την βγάζω! Ξέχασα να το αναφέρω!!!

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα!!!! τέλεια φαίνεται η συνταγή δεν έχω ξαναδοκιμάσει με κανέλα φαγητό αλλά φαντάζομαι θα δίνει όντως διαφορετική γεύση!!!!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και σε σένα. Δοκίμασέ το όντως δίνει διαφορετική γεύση, αλλά όχι βαριά. Πάντως όπως είπα και στη Νέλλη, λίγο πριν σβήσω το φαγητό τη βγάζω τη κανέλα.

      Διαγραφή
  3. Νόστιμο! Μου αρέσει πραγματικά πράσινα φασόλια! Τι ένα υγιεινό πιάτο, φίλε μου! :) (Ελπίζω να είναι σωστά γραμμένες, συγνώμη για τα λάθη!!) ένα φιλί και μια αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ely, Νόστιμο και υγιεινό πιάτο πραγματικά! Καλό μήνα σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν, η κανέλα με παραξένεψε κι εμένα σε "άσπρα" φασολάκια, πιστεύω θα δίνει το κάτι το διαφορετικό στην γεύση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Έλενα, η συνταγή που έκανα (κρητική) ήθελε και λίγη ντομάτα, όμως δεν βάζω ποτέ στα λαδερά μου ντομάτα γιατί δεν μου αρέσει. Έτσι έβαλα μόνο την κανέλα. Επίσης θα μπορούσα να είχα βάλει και καρότα ή κολοκύθια, αλλά δεν είχα οπότε έβαλα μόνο πατάτες. την κανέλα λίγο πριν γίνει το φαγητό την έβγαλα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό.

      Διαγραφή
  5. Obrigada pela visita
    Um abraço já seguindo viu!!
    Optchá!
    Cigana Raicha
    http://ciganaluminosa.blogspot.com.br/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανέλα; δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, ενδιαφέρουσα επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σοφία! Νομίζω ότι θα σου αρέσει, δίνει ένα διαφορετικό άρωμα.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία τα φασολάκια απλά,εύκολα και πολύ νόστιμα.Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω και κανέλα φαντάζομαι θα δίνει πολύ ωραίο άρωμα!!!
    Καλή σου μέρα φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ροδάνθη! Απλά να σου πω και σένα όπως είπα και πιο πάνω ότι λίγο πριν σβήσω το φαγητό την βγάζω την κανέλα, όπως κάνω βέβαια σε όλα τα φαγητά! Όντως δίνει ωραίο άρωμα. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  8. !Buenas tardes!
    Me encanta la sencillez de este plato.
    Mi madre lo ponía cuando éramos pequeños y yo he seguido preparándolo pero sin canela ni perejil.
    La próxima vez lo prepararé así.
    Gracias por compartir.
    Besos desde España.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πόσο καιρό έχω να φάω φασολάκια!!! μιαμ!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα Ίρμα.
    Πράσινα φασολάκια διαφορετικά, μα σίγουρα αρωματικά και γευστικά!

    Φιλιά σου πατριωτάκι μου!
    Z.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζαμπία, σου εύχομαι καλό μήνα, με υγεία και καλά μαγειρέματα!! :))

      Διαγραφή
  11. σίγουρα καλή όρεξη.. με τέτοιο φαγητό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...