Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι 25 καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2012

Η πασίγνωστη τουριστική ιστοσελίδα TripAdvisor ανακοίνωσε τους 25 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς της φετινής χρονιάς, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών της σελίδας.  Η Ελλάδα με την μοναδική Σαντορίνη βρίσκεται στην 19η θέση!

1. Λονδίνο, Αγγλία
Εάν θέλετε να δείτε το πιο εντυπωσιακό πρόσωπο του Λονδίνου, επισκεφθείτε την πόλη το 2012. Τον Ιούνιο, η πόλη θα γιορτάσει το «Διαμαντένιο Ιωβηλαίο» της Βασίλισσας, δηλ. την συμπλήρωση 60 ετών στο θρόνο, με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις (που περιλαμβάνουν μία τεράστια παρέλαση και έναν στολίσκο 1.000 πλοίων στον Τάμεση). Και φυσικά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όλα τα βλέμματα του πλανήτη θα είναι στραμμένα στο Λονδίνο, αφού φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Θα συναντήσετε πολυκοσμία; Σίγουρα. Θα είναι όμως μία αξέχαστη εμπειρία.

2. Ρώμη, Ιταλία
Η Ρώμη συγκαταλέγεται στις πόλεις όπου μπορείς να ζήσεις για ένα χρόνο και να εξακολουθείς να νιώθεις ότι τις γνωρίζεις ελάχιστα. Εκπληκτικές ιστορικές τοποθεσίες, τέχνη που σου κόβει την ανάσα... κι ας μην ξεχνάμε το φαγητό. Κάντε μία στάση στο εστιατόριο Φόρνο στην πλατεία Κάμπο ντε Φιόρι για ένα φρέσκο κομμάτι πίτσας μπιάνκα (από την καυτή πίτσα μήκους 1,8 μέτρων), αγοράστε μικροσκοπικές φράουλες από μία υπαίθρια αγορά και βάλτε το στόχο να βρείτε το καλύτερο παγωτό της πόλης. Κάποιος πρέπει να το κάνει κι αυτό.

3. Παρίσι, Γαλλία
Όλοι θέλουν να δουν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού. Και όντως, θα ήταν εγκληματικό να φύγετε από την πόλη χωρίς να έχετε επισκεφθεί το Λούβρο, τον Πύργο του Άιφελ, τη Νοτρ Νταμ, κ.λπ. Για να εκτιμήσετε όμως πραγματικά αυτήν την πόλη, πρέπει να απομακρυνθείτε από τα τουριστικά αξιοθέατα. Καθίστε σε κάποιο τραπεζάκι ενός μικρού καφέ, απολαύστε ένα ποτήρι κρασί και χαζέψτε τους περαστικούς.

4. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα κράμα πολλών πολιτισμών, εν μέρει λόγω της τοποθεσίας της (βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, στο Στενό του Βοσπόρου) και εν μέρει λόγω της ιστορίας των κατακτήσεών της. Η Αγία Σοφία, για παράδειγμα, ήταν αρχικά εκκλησία, έπειτα έγινε τζαμί και σήμερα αποτελεί μουσείο. Στην πόλη θα συναντήσετε ελληνική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και οθωμανική αρχιτεκτονική.

5. Βαρκελώνη, Ισπανία
Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής πρέπει να σπεύσουν στη Βαρκελώνη. Τα μεσαιωνικά και ρωμαϊκά κτήρια της Γοτθικής Συνοικίας (Μπάρι Γκοτίκ) δημιουργούν έντονη αντίθεση με την φαντασμαγορική αρχιτεκτονική του Αντόνι Γκαουντί, που θα συναντήσετε σε πολλά σημεία της πόλης. Μία επίσκεψη στην Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας (Τέμπλο Εξπιατόριο ντε λα Σαγκράντα Φαμίλια) που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, είναι επιβεβλημένη.

6. Βερολίνο, Γερμανία
Το Βερολίνο είναι μία πόλη με πολλά πρόσωπα. Θαυμάστε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε ένα ανάκτορο ρυθμού μπαρόκ. Περάστε τη μέρα σας σε έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου και, όταν νυχτώσει, απολαύστε τις μελωδίες μίας από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν επίσης αξιοθέατα πιο σοβαρού ύφους, που σχετίζονται με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ταξιδιώτες του TripAdvisor δίνουν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην σκοτεινή αλλά ολοκληρωμένη έκθεση «Η Τοπογραφία του Τρόμου», που γεννά αρκετούς προβληματισμούς στον επισκέπτη

7. Φλωρεντία, Ιταλία
Όλοι έχουν ακούσει ότι είναι εντυπωσιακό θέαμα οι Πύλες του Παραδείσου, ο καθεδρικός ναός (Duomo) και ο Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου, αλλά, στη Φλωρεντία, η ομορφιά αιφνιδιάζει τον ταξιδιώτη κάθε στιγμή. Μπορεί να μπείτε τυχαία σε μια εκκλησία για να γλιτώσετε από τη ζέστη και να μένετε δυο ώρες κοιτάζοντας αποσβολωμένοι την πιο απίστευτα καθαρή απόχρωση του μπλε σε μια τοιχογραφία. Μπορεί να εμπνευστείτε για να γράψετε ένα σονέτο για το παγωτό με γεύση αχλάδι. Για τέτοιο μέρος πρόκειται. Μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα στο Arno και τα πασίγνωστα κρασιά της περιοχής Chianti, νότια της πόλης.

8. Πράγα, Τσεχία
Ακούμε συχνά το ερώτημα «ποια είναι η νέα Πράγα;». Αλλά, ενώ όλοι θέλουμε να ανακαλύψουμε νέους προορισμούς, δύσκολα θα πιστέψουμε ότι η Πράγα έχει ξεπεραστεί. Όλοι την έχουμε ακουστά, και είναι μια σπουδαία πόλη με εξαιρετικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Το κάστρο της Πράγας που δεσπόζει στην πόλη από τον 9ο αιώνα, οι συναγωγές και το νεκροταφείο της εβραϊκής συνοικίας είναι αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε. Εδώ η νυχτερινή ζωή είναι διαφορετική και πλούσια, καθώς μπορείτε να βρείτε από μοδάτα κλαμπ και σοφιστικέ μπαρ με ποικιλία κρασιών έως κελάρια-μπαρ.

9. Δουβλίνο, Ιρλανδία
Είναι εύκολο ν' αγαπήσει κανείς το Δουβλίνο. Πού αλλού μπορεί κανείς να γνωρίσει την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, γυρνώντας σε αμέτρητες παμπ; (Και μία επισήμανση: μην λέτε ότι δεν σας αρέσει η μπύρα Γκίνες μέχρι να την δοκιμάσετε στο Δουβλίνο. Είναι διαφορετική εκεί. Και φανταστική.) Μην παραλείψετε να κάνετε έναν περίπατο στις όχθες του ποταμού Λίφι, να θαυμάσετε τη Βίβλο του Κελς και, εάν αναζητάτε κάτι πιο σοβαρό, να επισκεφθείτε το Ιστορικό Μουσείο της Φυλακής Κιλμέινχαμ.

10. Άμστερνταμ, Ολλανδία
Αυτή η πόλη με τα όμορφα σπίτια της, τα κανάλια και τις γέφυρές της, είναι μία από τις πιο γραφικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Στη λίστα με τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσει κανένας ταξιδιώτης περιλαμβάνονται το Σπίτι της Άννας Φρανκ, το Μουσείο Βαν Γκογκ και η Αγορά των Λουλουδιών. Ψάχνετε ένα πρωτότυπο μέρος για να μείνετε; Νοικιάστε ένα πλωτό σπίτι. Και μία επισήμανση για τους ταξιδιώτες: Οι νόμοι που απαγορεύουν στα γνωστά καφέ του Άμστερνταμ να πωλούν μαριχουάνα σε ξένους θα ισχύουν από την 1 Ιανουαρίου του 2013.

11. Λισαβόνα, Πορτογαλία
Η Λισσαβόνα συνοψίζεται σε μια λέξη: ποικιλία. Από τον καθεδρικό Σε του 12ου αιώνα μέχρι τις σύγχρονες γέφυρες που εκτείνονται στον ποταμό Τάγο, από το υδραγωγείο Aguas Livres του 18ου αιώνα μέχρι το φουτουριστικό σταθμό Οριένταλ, η Λισσαβόνα διασχίζει τους αιώνες. Οι πολλές γειτονιές της πόλης περιλαμβάνουν τη μαυριτανική Alfama, που φιλοξενεί τον ψηλότερο λόφο της πόλης, και το Bairro Alto του 17ου αιώνα, με την έντονη νυχτερινή ζωή του. Μουσεία, κάστρα, υπαίθριες αγορές, τελεφερίκ, μουσική Φάντο… Αυτές και άλλες πολλές είναι οι απολαύσεις που προσφέρει η Λισσαβόνα.

12. Βενετία, Ιταλία
Καταπληκτική αρχιτεκτονική. Μυστηριώδη περάσματα. Και, φυσικά, τα κανάλια. Η Βενετία είναι μια από τις πιο σαγηνευτικές πόλεις του κόσμου – ένα από αυτά τα μέρη στα οποία είναι ωραίο να χάνεσαι (όπως και θα συμβεί, αναπόφευκτα). Χαλαρώστε στην πλατεία Piazza San Marco, κάντε βόλτα στο φεγγαρόφωτο με γόνδολα ή δοκιμάστε ένα αυθεντικό Bellini στο μπαρ του Harry. Ή, απλώς περιπλανηθείτε. Όπου κι αν πάτε, θα βρείτε ιστορία, ομορφιά και ρομαντισμό

13. Εδιμβούργο, Σκοτία
Εδιμβούργο, ένα μέρος με ανεπανάληπτους ανεμοδαρμένους λόφους που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, αλλά και μια πόλη με πλούσια ιστορία που θα σας μείνει αξέχαστη. Τα αξιοθέατα είναι αμέτρητα. Μερικά από αυτά είναι το πασίγνωστο κάστρο του Εδιμβούργου, ο καθεδρικός ναός του St. Giles, η υπόγεια διαδρομή Real Mary King's Close και το μουσείο της Σκωτίας. Επισκεφθείτε το Εδιμβούργο την Πρωτοχρονιά (την παραμονή ξεκινά ο εορτασμός του Hogmanay, μια ολοήμερη γιορτή για το νέο έτος γεμάτη φαγητά, ποτά και τοπικά έθιμα) και θα είστε ένας από τους 80.000 που ξεφαντώνουν στην πόλη! Και βέβαια, πρέπει να δοκιμάσετε το παραδοσιακό κέικ φρούτων.

14. Μαδρίτη, Ισπανία
Μια βόλτα με τα πόδια στη Μαδρίτη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να θαυμάσετε τα πολυτελή βασιλικά ανάκτορα, την Πουέρτα ντελ Σολ (πύλη του ήλιου) του 16ου αιώνα που αποτελεί ορόσημο στο κέντρο της Ισπανίας, την παλιά μαυριτανική συνοικία Moreria και πολλά άλλα. Οι λάτρεις της τέχνης συρρέουν στα φημισμένα μουσεία Prado, Thyssen-Bornemisza και Reina Sofia. Οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν μια βαρκάδα στο πάρκο Retiro και μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο και το λούνα πάρκ του Casa de Campo. Αφού δοκιμάσετε παέλια και τάπας και παρακολουθήσετε μια παράσταση φλαμένγκο, αν είστε ξενύχτης μπορείτε να χορέψετε σε κλαμπ που μένουν ανοιχτά μέχρι το ξημέρωμα.

15. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι μία πόλη τόσο διάσημη για την τέχνη και την αρχιτεκτονική της θα συμπληρώσει μόλις τα 300 χρόνια ζωής το 2003. (Σκεφτείτε μόνο ότι το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι ιδρύθηκε μερικές δεκαετίες νωρίτερα από την Αγία Πετρούπολη.) Η Αγία Πετρούπολη είναι γεμάτη από πανύψηλους καθεδρικούς ναούς και περίτεχνα παλάτια και το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ, που βρίσκεται στα Χειμερινά Ανάκτορα, φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα έργα τέχνης του κόσμου.

16. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Πάνω από 56 εκατομμύρια λίτρα νερού αναβλύζουν ημερησίως από τις 118 πηγές της Βουδαπέστης. Η πόλη των ιαματικών πηγών προσφέρει μια εκπληκτική ποικιλία λουτρών, από τα λουτρά Gellert με το νεο-μπαρόκ Szechenyi Spa του 1913 έως το Rudas Spa, ένα τουρκικό λουτρό αυθεντικής οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα. Η «Βασίλισσα του Δούναβη» είναι επίσης πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά. Έχετε ανά χείρας την κάμερά σας στα ρωμαϊκά ερείπια στο Μουσείο Aquincum, στην Πλατεία των Ηρώων (Hősök tere), στο Πάρκο των Αγαλμάτων (Szoborpark) και στον θόλο 91 μέτρων της Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου (Szent István-bazilika)

17. Βιέννη, Αυστρία
Αν νομίζετε ότι το καφέ της γειτονιάς σας είναι ωραίο, ίσως να μη θέλετε να μπείτε στα καφέ της Βιέννης. Αφού συνηθίσετε αυτά τα μεγαλοπρεπή αλλά ζεστά και φιλόξενα καφέ, με τον υπέροχο καφέ και το κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο (Sacher torte), το καφέ της γειτονιάς σας θα ωχριά μπροστά τους. Μεταξύ των διαλειμμάτων για καφέ, αξίζει να επισκεφθείτε το θερινό (Schonbrunn) και το χειμερινό (Hofburg) αυτοκρατορικό ανάκτορο της Βιέννης. Και, αν έχετε ευκαιρία, παρακολουθήστε μια παράσταση όπερας στην Κρατική Λυρική Σκηνή – δεν πρέπει να το χάσετε αυτό.

18. Μόναχο, Γερμανία
Το Μόναχο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων. Ωστόσο, κατάφερε να αναβιώσει αρκετά στοιχεία από το βαυαρικό παρελθόν και τη λαϊκή του παράδοση. Το Oktoberfest, το 16-ήμερο φεστιβάλ μπίρας της πόλης, είναι πασίγνωστο, αλλά μπορείτε να επισκεφθείτε τη μπιραρία Hofbrauhaus, στο κέντρο του Μονάχου, για άφθονη μπίρα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Olympiapark, το συγκρότημα των σταδίων όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972 (μπορείτε να κάνετε πατινάζ στο ολυμπιακό παγοδρόμιο και να κολυμπήσετε στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων). Και για κάτι πιο σοβαρό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου. Πρόκειται για μια έντονη και αξέχαστη ματιά στον όχι και τόσο μακρινό τρόμο του Ολοκαυτώματος.

19. Σαντορίνη, Κυκλάδες
Παραλίες με μαύρη άμμο. Ασβεστωμένα σπίτια, κουρνιασμένα στον γκρεμό πάνω από μία μαγευτικά γαλανή θάλασσα. Η Σαντορίνη είναι τόσο όμορφη που δυσκολευόμαστε να βρούμε λόγια για να την περιγράψουμε. Δείτε απλώς μία φωτογραφία της - στοιχηματίζουμε ότι θα θέλετε να πάρετε την επόμενη κιόλας πτήση.

20. Σορέντο, Ιταλία
Γη των γοργόνων. Γη με τους πορτοκαλεώνες και τα λεμονοδάση. Γη των χρωμάτων. Αυτή η μικρή πόλη της Καμπανίας έχει πάρα πολλά γοητευτικά προσωνυμα. Η πόλη είναι διάσημη για τους παραθαλάσσιους απόκρημνους βράχους της, από τους οποίους μπορείτε να ατενίσετε πέρα από τα καταγάλανα νερά, την Ίσκια, το Κάπρι και τον κόλπο της Νάπολης. Η πατρίδα του limoncello, του τοπικού λικέρ λεμονιού, προσφέρει καλά σημεία για καταδύσεις, εξαιρετικό ψάρεμα, κρουαζιέρες και υπέροχα εστιατόρια. Μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία διασχίζουν τη χερσόνησο. Αν, όμως, σας τρομάζουν οι ανηφορικοί δρόμοι, νοικιάστε αυτοκίνητο ή πάρτε ταξί.

21. Κρακοβία, Πολωνία
Για μία μεσαιωνική πόλη που επέζησε επίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κρακοβία είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένη και αποτελεί σπουδαίο προορισμό για τους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Οι ταξιδιώτες του TripAdvisor σάς προτείνουν να εξερευνήσετε τα χαριτωμένα δρομάκια του Ιστορικού Κέντρου της Κρακοβίας, (Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς) και να επισκεφθείτε την Πλατεία της Κεντρικής Αγοράς (Ρίνεκ Γκλόουνι), μία από τις μεγαλύτερες πλατείες στην Ευρώπη.

22. Ζερμάτ, Ελβετία
Στους περισσότερους ανθρώπους, όταν σκέφτονται το Ζερμάτ (Zermatt,), ένα πράγμα τους έρχεται στο μυαλό: το Matterhorn. Το απόλυτο ελβετικό σύμβολο, που δεσπόζει πάνω από το Zermatt, άρχισε να ελκύει επισκέπτες στην περιοχή από το 1860. Το χωριό του Ζερμάτ είναι υπέροχο και χωρίς αυτοκίνητα, με παραδοσιακά καφέ σαλέ και δαιδαλώδη σοκάκια. (Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να περπατάτε παντού – υπάρχουν ηλεκτρικά οχήματα και άμαξες με άλογα). Το σκι στην περιοχή διαρκεί συχνά μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού αλλά, όταν ζεστάνει ο καιρός, είναι καταπληκτική εποχή για πεζοπορία.

23. Ταορμίνα, Ιταλία
Το ηφαίστειο της Αίτνας και το Ιόνιο Πέλαγος δημιουργούν μια θέα ιδανική για κινηματογραφικές ταινίες στην πόλη Ταορμίνα ή Ταυρομένιον (Taormina), το θρυλικό θέρετρο της Σικελίας. Οι δαιδαλώδεις μεσαιωνικοί δρόμοι και ένα ελληνικό θέατρο του 2ου αιώνα ενισχύουν την ήδη ρομαντική ατμόσφαιρα, που ενέπνευσε τον Ντ. Χ. Λόρενς και τον Τρούμαν Καπότε στη συγγραφή των έργων τους. Πάρτε το τραμ προς την παραλία ή περπατήστε πάνω στο λόφο, πίσω από την εκκλησία του Άγιου Ιωσήφ (San Giuseppe), για να απολαύσετε την πανοραμική θέα.

24. Ποτιζάνο, Ιταλία
Το Ποζιτάνο (Positano), που ήταν κάποτε σημαντικός πυλώνας μιας ναυτικής υπερδύναμης, είναι σήμερα ένα εκλεπτυσμένο θέρετρο στην κεντρική ακτή Αμάλφι. Πάνω στις απότομες πλαγιές υψώνονται κτίσματα μαυριτανικής αρχιτεκτονικής με θέα τα νησιά των μυθικών Σειρήνων (Li Galli). Στο χωριό, υπάρχουν πολλές κομψές μπουτίκ όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν μοντέρνες δημιουργίες για να φορέσουν στην παραλία. Επίσης, το μέρος είναι εξαιρετικό για να εξερευνήσει κανείς την περιοχή – μπορείτε να ταξιδέψετε εύκολα με πλοίο έως το Κάπρι, την Ίσκια και το σπήλαιο με τα σμαραγδένια νερά (Grotta dello Smeraldo). 

25. Παλέρμο, Ιταλία
Για όσους το επισκέπτονται για πρώτη φορά, το Παλέρμο (Palermo) είναι μια πόλη που αλλάζει διαρκώς πρόσωπα. Η πόλη φιλοξενεί πλήθος μουσείων, αραβικών τρούλων και εξαιρετικών δειγμάτων του μεγαλείου του ρυθμού μπαρόκ που συνυπάρχουν με τις πολύβουες αγορές, τη χαοτική κυκλοφοριακή κίνηση και την ασφυκτική καλοκαιρινή ζέστη. Ο δημοφιλής προορισμός της Σικελίας είναι μια θορυβώδης, συχνά επικίνδυνη πόλη με έντονα προβλήματα ρύπανσης, που όμως καταφέρνει πάντα να γοητεύει τον επισκέπτη. Μην παραλείψετε να δείτε τα θαύματα της αραβικής-νορμανδικής αρχιτεκτονικής, όπως το Palazzo dei Normanni, το ανάκτορο του 12ου αιώνα, και το ναό San Giovanni degli Eremiti που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη των ασκητών. Ζητήστε από το ξενοδοχείο σας να σας κλείσουν ταξί και διαπραγματευτείτε τα κόμιστρα πριν ξεκινήσετε.

Εσείς ποιόν προορισμό θα επιλέξετε; 

7 σχόλια:

  1. υπέροχοι προορισμοί και οι περισσότεροι από αυτοί κλασικοί! Αν και θα ήθελα περισσότερους ελληνικούς προορισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστίνα, το ότι μπήκε και η Σαντορίνη μέσα, είναι μια θετική ένδειξη! Από το τίποτα. Τέλος πάντων, αυτή η ανάρτηση μπήκε από λάθος, άλλη ήθελα να βάλω και άλλη έβαλα! Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  2. Great pics all around The world! I invite you to follow My blog on http://laviecestchic.blogspot.it...hope that you like it!xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχοι προορισμοί αλλά με τι χρήματα να πας έτσι που μας κατάντησαν.Αν και το Ιόνιο που βρίσκομαι, ειν΄ ένας απίθανος συνδυασμός κι όμορφος προορισμός που δε θα τον άλλαζα με τίποτα!
    Φιλάκια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σοφία! Όπως είπα και στη Χριστίνα, άλλη ανάρτηση ήθελα να βάλω και μπερδεύτηκα... Τέλος πάντων, αφού δεν μπορούμε να πάμε ας κοιτάμε τις φωτο... Το να μένεις σε ένα μέρος που σου αρέσει είναι πολύ θετικό και πράγματι όλα τα νησιά του Ιονίου είναι τέλεια. Καλή Κυριακή:))

      Διαγραφή
  4. Αυτό σου το post τώρα το είδα Irma και ξέρεις κάτι με έκανε να αιστανθώ πολύ τυχερή, αφού έχω καταφέρει να ταξιδέψω (μέχρι σήμερα) στους 12 προορισμούς απο τους 25 που αναφέρει, και σε κάποους μάλιστα 2-3 φορές ξανά! Με έκανε να σκεφτώ πως πρέπει να μην χάνω την αισιοδοξία μου και ότι πάλι μπορεί να τα καταφέρω στα επόμενα χρόνια...
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ να είσαι καλά Πηνελόπη μου και να έχεις την τύχη να πάς και σε άλλα μέρη. Είναι πραγματικά όμορφο να γνωρίζεις καινούργιους τόπους και να βλέπεις καινούργια πράγματα... Φιλιά :)

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...