Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ


-->


Γειά σας και χαρά σας! 
Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω σήμερα - που μόλις τελείωσα να διαβάσω - είναι πολύ ιδιαίτερο. Συνδυάζει πραγματικά ιστορικά γεγονότα, μας ταξιδεύει στον κόσμο της αρχαιότητας, όπου πραγματικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον να διαβάζω για μέρη που υπάρχουν ακόμα και σήμερα και μάλιστα διατηρούν αυτό το "κάτι" της εποχής εκείνης. Επίσης προσφέρει συνταγές τόσο από την ελληνική όσο και από άλλες φημισμένες κουζίνες. Με λίγα λόγια λοιπόν η υπόθεση - όπως γράφεται στο οπισθόφυλο του βιβλίου - είναι η εξής:




269 π.Χ. - Οικουμένης και γεύσεων περιήγησις

Ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β' του Φιλάδελφου, κατά τη διακεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο. Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία. Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του, συμμετέχει σε συμπόσια και εμπλέκεται σε ένα σωρό απρόοπτα συμβάντα.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ. Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με αυτό το θέμα, με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών. Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των “Δειπνοσοφιστών”.

Η μαγειρική της αρχαιότητας δοσμένη με έναν πρωτότυπο τρόπο και με πολλές συνταγές που μπορείτε κι εσείς να μαγειρέψετε! 

Μπορείτε να το προμηθευτείτε  εδώ.

7 σχόλια:

  1. Καλό μήνα ,ωραία θα ήταν να βλέπαμε και τι τρώγαν οι Αρχαίοι και πόσες συνταγές σώθηκαν μέχρι σήμερα η τι διαφοροποιήσεις έχουν,φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο, μου αρέσουν τα βιβλία που συνδυάζουν λογοτεχνία και μαγειρική. Έχω διαβάσει κάποια αυτής της κατηγορίας, όχι τόσα όσα θα ήθελα όμως, οπότε το βάζω στη λίστα με τα προσεχώς!
    Καλό μήνα κι ευχαριστούμε για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ενδιαφερων φαινετε το βιβλιο!!!! Στο σπιτακι μου σε περιμενει ενα βραβειο!!! Καλο μηνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ψάξω οπωσδήποτε να το βρω, μου κίνησες το ενδιαφέρον!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλό μήνα!! ενδιαφέρον βιβλίο! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας κορίτσια, καλό μήνα σε όλες σας! Ευχαριστώ για το σχόλιό σας:))

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...