Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


-->



Υλικά
750 γρ. κιμάς
1 φλυτζάνι ρύζι για σούπα
1 κρεμμύδι
2 αυγά
λίγο λάδι
1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ



Βάζω σε μια λεκανίτσα τον κιμά, το κρεμμύδι, το ένα ασπράδι από τα αυγά, ½ φλυτζάνι ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύω. Στη συνέχεια πλάθω τα γιουβαρλάκια, τα στρώνω σε μια κατσαρόλα και ρίχνω λίγο λάδι, νερό να σκεπάζονται καλά και το υπόλοιπο ρύζι. Τα αφήνω να βράσουν.


 


Μόλις είναι έτοιμα , τα κατεβάζω από τη φωτιά και βάζω σε ένα μπολ μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ και το χυμό ενός λεμονιού και ανακατεύω.




 

 

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω τον ένα κρόκο που μου έχει μείνει και το ένα ολόκληρο αυγό και στη συνέχεια ρίχνω μέσα το λεμόνι με το κορν φλάουερ.



 



Αφού κρυώσει λίγο το φαγητό, ρίχνω μία – μία κουταλιά από το ζουμί του φαγητού μέσα στο αυγολέμονο






 


και στη συνέχεια το γυρίζω όλο μέσα στην κατσαρόλα και κουνάω λίγο την κατσαρόλα για να ανακατευτεί.









ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

7 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα για αύριο ,κρύωσε και ο καιρός μια χαρά θα είναι,καλη μας εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νέλη! Πράγματι είναι καιρός να αρχίσουμε και κανένα πιο χειμωνιάτικο φαγητούλι. Καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
  2. Μμμμμ!!!!!!! και πεινάω!!!! Καλώς σε βρήκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Φιλιά :))

      Διαγραφή
  3. πω πω πω, τρελαίνομαι για γιουβαρλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...