Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ





Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο άνιθο
1 κούπα ρύζι
1/3 κούπας λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι


Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε με το χέρι μας. Καθαρίζουμε 3 κρεμμυδάκια φρέσκα και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι.



 



Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με τον άνιθο και λίγο νεράκι.




  
 Μόλις πάρει μια βράση το σπανάκι και “καθίσει” ρίχνουμε το ρύζι.
Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.


Ταιριάζει ωραία με λεμονάκι





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

10 σχόλια:

  1. Ίρμα, αυτό το ρύζι που έφαγα ως παιδί! Ευχαριστώ για τη συνταγή, καλές και νόστιμο! Ένα φιλί και μια αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι μου αρέσει κι εμένα το σπανακόρυζο, λεμονάτο και όχι κοκκινιστό!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pentanostimo fainete.des kai ta dika mou sto
    www.nanas-gastromageies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και θρεπτικό και πεντανόστιμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ νόστιμο φαγητό απο τα αγαπημένα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν παιδί, ήταν το χειρότερό μου- ή ένα απ΄αυτά.
    Τώρα το μαγειρεύω και το τρώω με ενθουσιασμό!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. !Buenos días Irma!.Me llamo María y llego a ti a través del blog de Ely y como me gusta la cocina griega he querido conocer tus platos.
    Estas espinacas con arroz me agradan mucho y las probaré enseguida, te lo aseguro.
    Me uno a tu blog con sumo gusto y te invito a conocer el mío.
    Besos y un hermoso día!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. amo la cucina greca quindi ti seguirò con molto piacere!!!se ti va passa da me...un saluto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου το θύμισες κ έχω καιρό να το φτιάξω! Ωραίο φαγάκι, εμέν αμου αρέσει αρκετά ξινούτσικο! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει αυτό το φαγητό εγώ βάζω και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.Με μπόλικο λεμονάκι τέλειο!!!!!!!!! Καλό βράδυ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...