Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σπιτικό frozen yogurt με γιαούρτι και μπανάνες

Αν θέλετε πραγματικά παγωμένο γιαούρτι και όχι σκόνη γάλακτος, φτιάξτε το μόνοι σας. Πλούσιο σε ασβέστιο και κάλιο και πάνω από όλα αγνό και γευστικό.

Υλικά
500γρ μπανάνες
150γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...