Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μαγική κρέμα!!!! Κάνει για όλα!! Δείτε πώς να την φτιάξετε..


Θαυματουργή και σπιτική κρέμα ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια…μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα….
Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα. Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm, Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα. Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά.. Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές και κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
  • 1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
  • 3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό. Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η λεβάντα καταπραΰνει, το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό. Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;
Η διαδικασία είναι ήδη, λίγο ή πολύ, γνωστή από παλαιότερες αναρτήσεις. Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.
Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγεί το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτυπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...