Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ)




Όλοι το έχουμε πει ουκ ολίγες φορές: «περνάω πολύ ωραία». Και όταν βγαίνει από το στόμα μας το εννοούμε εκείνη τη στιγμή. Το πρόβλημα βέβαια είναι τι γίνεται με τις… υπόλοιπες στιγμές. Ξέρεις εκείνες που έρχονται το επόμενο πρωί, για παράδειγμα.
Ναι, στην Ελλάδα έχουμε τις ωραίες μας στιγμές, όμως τα τελευταία χρόνια υπερτερούν οι «μαύρες» μέρες. Αυτές των οικονομικών δυσκολιών, της κρίσης, του εκνευρισμού, του αύριο με πολλά προβλήματα.
Βέβαια, υπάρχουν και αυτές οι χώρες που ζουν μέσα στην ευτυχία. Όχι ότι και εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Για μια ακόμη χρονιά η οργάνωση Better Life Index κυκλοφόρησε τη λίστα με τις πιο χαρούμενες χώρες του πλανήτη, υπολογίζοντας τα έσοδα των κατοίκων, το ποσοστό ανεργίας, την ακρίβεια, τον ελεύθερο χρόνο που έχουν  οι πολίτες και πολλά ακόμα. Και μην το ψάχνεις, η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.
Η μεγάλη απογοήτευση είναι οι ΗΠΑ, που για 4η συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφεραν να μπουν στο top10 (σε αντίθεση με τον Καναδά, που τόσο κοροϊδεύουν).
Δες τη λίστα – και άρχισε να σκέφτεσαι μήπως ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι.

10. Ολλανδία
9. Μεξικό
8. Φινλανδία
7. Αυστραλία
6. Ισλανδία
5. Αυστρία
4. Δανία
3. Καναδάς
2. Νορβηγία
1. Ελβετία

Πηγή: provocateur.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...