Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Αρακάς με φρέσκα μυρωδικά στην κατσαρόλα

Απλό αλλά απίστευτα νόστιμο φαγητό, με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά.

Υλικά:

  • 1 κιλό αρακάς φρέσκος
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • Μία πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζανάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένεις καλά τον αρακά σε ένα σουρωτό.
Ξεφλουδίζεις, ξεσποριάζεις και ψιλοκόβεις τις ντομάτες.
Αφού έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά, βάζεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια – ανακατεύοντάς τα για λίγο, κατόπιν το ξερό κρεμμύδι, τον αρακά, τα καρότα, την πατάτα και στο τέλος τις ντομάτες. Ανακατεύεις για ένα λεπτό και ρίχνεις ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά. Χαμηλώνεις τη φωτιά, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα.
Πού και πού να του ρίχνεις μια ματιά, μήπως έχουν σωθεί τα υγρά του και χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνεις τον άνηθο και ένα ακόμα φλιτζανάκι ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις, ανακατεύεις και ο λαδερός αρακάς είναι έτοιμος!
goldenmag.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...