Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σαλάτα με ρεβίθια, ραπανάκια και αβοκάντο



Η σαλάτα με ρεβίθια, ραπανάκια και αβοκάντο, αποτελεί ένα μεγάλο τρίπτυχο που συνδυάζει την εξωτική αυθεντικότητα των γεύσεων του κήπου. Μια τέλεια συνταγή χάρη στις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο, που θεωρείται άριστο αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Υλικά:
2 κονσέρβες ρεβίθια
2 αβοκάντο,
15 ραπανάκια,
ξύδι μπαλσάμικο,
θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:
Πλένουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους.
Ρίχνουμε τα ραπανάκια και το αβοκάντο σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τα ρεβίθια τα οποία μπορούμε να περάσουμε πρώτα από βραστό νερό.
Ρίχνουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι. Η φρέσκια σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Tip:
Τα ρεβίθια μαγειρεμένα απλά σε αλατισμένο νερό, διατηρούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες: τα ρεβίθια είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και σε πολύτιμες ουσίες για τους μυς του σώματος.

Ιδέες και παραλλαγές:
Μερικοί προσθέτουν στη σαλάτα βραστά καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ωστόσο, κάποιοι σεφ δεν το συνιστούν, καθώς η σάρκα του αβοκάντο είναι ιδιαίτερα μαλακή και σε συνδυασμό με την τρυφερότητα του καρότου, μπορεί να κάνει τη σαλάτα πολύ υγρή.
Ο συνδυασμός αυτός ενδείκνυται για αυτούς που τους αρέσει η μαλακή γεύση στον ουρανίσκο ή χρησιμοποιούν ωμά καρότα κομμένα ζουλιέν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...