Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τραγανή, πεντανόστιμη και εύκολη τάρτα με μπέικον και πράσο

Γυρίσατε από τη δουλειά, πεινάτε σαν να μην υπάρχει αύριο, βαριέστε να περάσετε ώρες στην κουζίνα αλλά δεν θέλετε και να παραγγείλετε; Έχουμε την λύση! Μια υπέροχη, λαχταριστή τάρτα, που μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τον πιο απλό τρόπο και να σας κάνει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά). Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
3. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά.
4. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.
5. Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον. Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να σταθεί και σερβίρετε.

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ίρμα μου και καλή εβδομάδα!χάρηκα που σε είδα στο μπλόγκ μου και σ'ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!επίσης και για την εγγραφή σου!Αλλά Ίρμα μου πότε πρόλαβες βρε παιδί κι έκανες την ανάρτηση με την θεική τάρτα?δείχνει πολύ γιάμ γιάμ και φυσικά καταγράφεται!!θα χαρώ να τα λέμε.πολλά πολλά φιλάκια.Κέιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και από δω. Η συνταγή δεν είναι δική μου όπως γράφω από κάτω την έχω πάρει από την διεύθυνση staparaskinia.gr. Εγώ τελευταία δεν αναρτώ δικές μου συνταγές γιατί κάνω μια ειδική διατροφή για λόγους υγείας και μαγειρεύω όλο βλακειούλες! Οι αναρτήσεις μου συνήθως είναι επιλεγμένες από άλλα μπλοκ και site και προγραμματισμένες.
      Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Δεν θα αρνηθώ το κέρασμα!!!
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!!!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα και σε σένα με υγεία και χαρά!!!
      Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...