Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Bild: Ξετρελάθηκε με τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra

Μέχρι και στην... γερμανική εφημερίδα Bild – γνωστή για τα αρνητικά της δημοσιεύματα για την Ελλάδα- άρεσαν οι Koza Mostra και ο Αγαθωνας στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision.

Η εφημερίδα υποδέχθηκε την ελληνική συμμετοχή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια χαρακτηρίζοντας το τραγούδι Alcohol is Free ως «μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο». «Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος», αναφέρει η Bild, παρουσιάζοντας το τραγούδι, και συνεχίζει: «Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι το παραδοσιακό μέρος, οι ψευδο-Σκωτσέζοι χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία. Επίσης, σημειώνεται ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.
«Τέλος πάντων, αν οι άνδρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...