Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με καφέ


Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ για να φτιάξετε σπιτικές συνταγές για την ομορφιά; Πολλοί θα γνωρίζουν ότι ο καφές είναι πλούσιος στην περιεκτικότητα καφεΐνης, ενώ είναι και ένας σημαντικός λόγος που είναι και τόσο δημοφιλής. Αλλά πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ομορφιά;
Τι κάνει ο καφές για την ομορφιά:

* Κάνει το δέρμα λείο και τα μαλλιά πιό λαμπερά.
* Περιέχει ισχυρά φυσικά έλαια, μέταλλα, αμινοξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά.
* Βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους.
* Είναι αποτελεσματικός ακόμα και στην ανάπτυξη των μυών.

Οι περισσότεροι καφέδες του εμπορίου περιέχουν σε μεγάλο βαθμό, φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Οι βιολογικοί καφέδες τώρα, είναι υψηλότερης ποιότητας, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες ευεργετικών ουσιών που κάνουν καλό στην υγεία, αλλά περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου επιβλαβή χημικά.

Οι οργανικοί κόκκοι του καφέ, περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος, από την πρόωρη γήρανση και κάνουν το δέρμα ανθεκτικό σε βακτήρια και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Ο καφές είναι διουρητικός

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ, μπορεί να "στεγνώσει" το σώμα και το δέρμα, αλλά για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα. Αντισταθμίζεται έτσι η κατάσταση, από την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

Αν πίνετε αρκετό νερό, το σμήγμα του δέρματός σας, θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο να γίνει ξηρό, να δημιουργηθούν ρυτίδες και άλλα δερματικά προβλήματα. Τα κύτταρα του δέρματος χρειάζονται νερό, γι'αυτό να τρώτε περισσότερα λαχανικά, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και μετάλλων.
Το πράσινο τσάι και το χαμομήλι επίσης, μπορού να δώσουν ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Όμορφα μαλλιά με τη χρήση του καφέ

Αν θέλετε να μαλακώσετε και να προσθέσετε περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σας, τότε αυτό είναι μία από τα πιο ενδιαφέροντες σπιτικές συνταγές για την ομορφιά.
* Ετοιμάστε ένα πραγματικά δυνατό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει. * Ρίξτε τον καφέ στα μαλλιά σας και αφήστε τον για 20 λεπτά. * Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά τη χρήση του καφέ.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα δυνατό χαμομήλι και να το χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά σας. Τα κάνει και αυτό λαμπερά.
Η καφεΐνη ως θεραπεία για την τριχόπτωση στους άνδρες;

Έρευνα έχει δείξει ότι η καφεΐνη διεγείρει τις αδύναμες ρίζες των μαλλιών. Είναι πιθανό οι ρίζες των μαλλιών να είναι ευαίσθητες στους άνδρες λόγω της τεστοστερόνης. Η καφεΐνη θα μπορούσε να λειτουργήσει για την προστασία των μαλλιών. Η έρευνα αυτή έγινε για τη δημιουργία ενός σαμπουάν που περιέχει υψηλά επίπεδα καφεΐνης.
Φυσικά σαπούνια με καφεΐνη 

Μπορείτε να αγοράσετε σαπούνια κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά όπως η καφεΐνη, ή μπορείτε να δοκιμάσετε να τα παρασκευάσετε στο σπίτι. Οι σπιτικές συνταγές για σαπούνια είναι θαυμάσιες και οι καλύτερες για το δέρμα.
Συνταγές για πήλινγκ (peeling) με καφέ

Οι συνταγές για πήλινγκ (peeling) που περιέχουν καφέ, είναι πολύ ισχυρές. Αυτή η σπιτική συνταγή θα καθαρίσει αρκετά καλά το δέρμα σας. Η προσθήκη χυμού λεμονιού θα ενισχύσει το αποτέλεσμα.
* Λίγο καλά αλεσμένο καφέ * Μία κουταλιά ελαιόλαδο * Καυτό νερό
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ρίξτε μετά το νερό. Αφήστε το για μερικές ώρες και στραγγίξτε το να φύγει το νερό. Βάλτε στο δέρμα σας και τρίψτε το απαλά. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε στις ευαίσθητες περιοχές του δέρματος για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και ενυδατώστε με μία κρέμα το δέρμα σας.
Καφές για κυτταρίτιδα
Πολλές εμπορικές και σπιτικές συνταγές ομορφιάς περιέχουν καφέ ή καφεΐνη. Η καφεΐνη βοηθάει στο να φαίνονται λιγότερο τα αιμοφόρα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα, τουλάχιστον προσωρινά.
Χρησιμοποιώντας τον καφέ σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς είναι κάτι πολύ απλό και πολύ ευεργετικό, αν το κάνετε σωστά. Μερικές συμβουλές για να το πετύχετε:
* Πίνετε σκούρο, μαύρο καφέ χωρίς ζάχαρη. * Οι οργανικοί κόκκοι καφέ χωρίς φυτοφάρμακα είναι πιο υγιεινοί. * Αγοράστε όλο φασόλια και το άλεσμα τους τον εαυτό σας αν είναι δυνατόν * Καταναλώστε μόνο τον καφέ και όχι το κατακάθι. * Πίνετε έως 6 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Αυτό κάνει καλό στην υγεία, σύμφωνα με έρευνες.
Αυτές είναι μερικές απλές σπιτικές συνταγές ομορφιάς με καφέ.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...