Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πατάτες γιαχνί… ινδικού τύπου!

By ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΠΗ
 Πατάτες γιαχνί: τόσο απλό φαί και τόσο νόστιμο με ένα κομμάτι ωραία, ζουμερή φέτα και καλό ψωμί!
Μόλις είδα αυτήν την παραλλαγή του, με τα μπαχαρικά και το δροσιστικό γιαούρτι να τα καλύπτει όλα στο τέλος, το δοκίμασα κατευθείαν και το μοιράζομαι μαζί σας.

patates-giaxni-indikes-003
 ΥΛΙΚΑ
Μια μικρή παραλλαγή της συνταγής από το Cookbook 
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 πιπεριά σε μέτρια κομμάτια
  • 3 καρότα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 6-7 κόκκους πιπέρι
  • 1 ½ κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ αραιωμένο σε μισό φλυτζάνι νερό (εγώ δεν είχα και έριξα πολτό ντομάτας ~μισό κουτί)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Λάδι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πατάτες, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά (κανέλλα, κάρυ, κόλιανδρο και κόκκους πιπεριού) για 3-4’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ ή τον πολτό ντομάτας μαζί με 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ελέγχουμε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό ακόμα.
  • Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμη και η σάλτσα μελωμένη, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι και ανακινούμε καλά να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά –προσοχή μη λιώσουμε τις πατάτες!
patates-giaxni-indikes-002


ΠΗΓΗ: funday.gr

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο και γευστικό μου φαίνεται!! Οτιδήποτε έχει πατατούλες, λαχανικά, σαλτσούλες και γιαουρτάκια κάνουν το σαλάκι μου απλά να τρέχει.

    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα, πραγματικά είναι μια ωραία εναλλακτική για τις πατάτες γιαχνί, νόστιμο και διαφορετικό. Πριν το αναρτήσω το έφτιαξα και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!

      Διαγραφή
  2. Καλό, καλό, καλό! Συγχαρητήρια, αγαπητέ! <3 Μια ευτυχισμένη Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ely μου για τα καλά σου σχόλια. Καλό Σαββατοκύριακο και μεγάλη αγκαλιά :)

      Διαγραφή
  3. Νοστιμότατο φαίνεται!!!
    (Και το κουταλάκι... άψογο!!!)
    ;-)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά, μοιάζει νοστιμότατο!!! Πέρα από κόλιανδρο τα υπόλοιπα υπάρχουν!!! Ακόμη και χωρίς, πιστεύω θα βγει ωραίο, σωστά;; Την κρατάω τη συνταγή να το φτιάξω το φαγάκι!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...