Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο «τοίχος της αγάπης»!


Ο πρωτότυπος «τοίχος της αγάπης» βρίσκεται στο κέντρο του κήπου Abbesses στη Μονμάρτρη, στο Παρίσι και καλύπτει μια επιφάνεια 40 τετραγωνικών μέτρων από 612 ειδικά πλακίδια, όπου η φράση «Σ ‘αγαπώ» είναι γραμμένη πάνω από χίλιες φορές σε περισσότερες από 300 διαφορετικές γλώσσες. 

Ο τοίχος δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες Frederic Baron και Claire Kito ως ένα σημείο συνάντησης για τους εραστές αλλά και σαν ένα διαρκές μνημείο αφιερωμένο στον αιώνιο έρωτα.

Ο ίδιος ο Frederic, μάλιστα, κρατώντας ένα σημειωματάριο ανά χείρας επισκέφθηκε διάφορες πρεσβείες ζητώντας από τους υπαλλήλους να του μεταφράσουν το «σ’ αγαπώ» και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Claire, ζητώντας της να καλλιγραφήσει όλες τις… απαντήσεις στον τοίχο. 

«Τα κόκκινα σχήματα στον τοίχο αντιπροσωπεύουν τα κομμάτια μιας ραγισμένης καρδιάς, είναι η καρδιά της ανθρωπότητας που τόσο συχνά ραγίζει, και ο τοίχος έρχεται για να συγκεντρώσει όλα αυτά τα κομμάτια στον ίδιο χώρο», λέει ο Frederic. Στα Ελληνικά ξεχωρίζουν, φυσικά, το «Σ’ αγαπώ» αλλά και το «Σου ερώ»!
 
 

3 σχόλια:

  1. Ποιες τρυφερότητα! Μια αγκαλιά και ένα χαρούμενο ξεκίνημα της εβδομάδας, ο φίλος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πιο όμορφο και ρομαντικό να ξεκινάει η εβδομάδα τόσο τρυφερά και μ΄ αγάπη!
    Χαρούμενη εβδομάδα με πολύ αγάπη Irma μου να περάσεις!Πολλά φιλιά!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...