Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Βάζουμε τα αθλητικά μας και τρέχουμε για τα παιδιά στο δρόμο

Tην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου βάζουμε...
τα αθλητικά μας, παίρνουμε τα ποδήλατά μας και τρέχουμε για τα παιδιά στο δρόμο.
Από την Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Αριστοτέλη) λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκινούν ερασιτέχνες δρομείς μία επιλεγμένη διαδρομή, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το φαινόμενο της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης και την στήριξη των παρεμβάσεων της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων, για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.

Εδώ και πολλά χρόνια, ερευνητές της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα προσεγγίζουν τα παιδιά στο δρόμο και καταγράφουν την έκταση του φαινομένου, εθελοντές προσφέρουν στα παιδιά ευκαιρίες για ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα από παιχνίδι, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί προσπαθούν να προσεγγίσουν τις οικογένειές τους και να εντοπίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά οδηγούνται στο δρόμο, ώστε να βοηθήσουν την επιστροφή τους στο σχολείο και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Δυστυχώς συχνά, μέσα από αυτές τις ενέργειες, η ΑΡΣΙΣ διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλά παιδιά, εκτός από θύματα φτώχειας είναι και θύματα εκμετάλλευσης και εμπορίας.

Η εκδήλωση αυτή, αφιερώνεται στη Μέγκι (Μαργαρίτα), με την ελπίδα η απώλειά της να γίνει ο επίλογος της αδιαφορίας μας απέναντι στην παιδική εκμετάλλευση και την υπόσχεση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό.
Ενώ ο δρόμος θα βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί μια μικρή γιορτή με ενημέρωση, μουσική και παιχνίδια για τα παιδιά. Θα είναι εκεί και το κινητό σχολείο (Mobile School/ΑΡΣΙΣ-PRAKSIS).

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!!
ως δρομέας:
* δήλωσε συμμετοχή στο mail της ΑΡΣΙΣ: infothes@arsis.gr
* την ημέρα του αγώνα δήλωσε το όνομά σου στο περίπτερο της ΑΡΣΙΣ στην Πλατεία Αριστοτέλους

ως υποστηρικτής:
* δώρισε παιχνίδια, βιβλία, γραφική ύλη και βρεφικά είδη για τα παιδιά της ΑΡΣΙΣ


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Βαλμπόνα Χυστούνα στο 2310 227311

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...