Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!

  Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τι μπορούμε να κάνουμε με το καθάρισμα του σπιτιού μας ώστε να αποτελεί πλέον μια ευχάριστη ενασχόληση κι όχι ένας εφιάλτης!

καθάρισμαΠριν ξεκινήσετε, βάλτε να παίζει η αγαπημένη σας μουσική δυνατά! Μην βάλτε κάτι κοιμισιάρικο, αλλά κάτι με σχετικά γρήγορο ρυθμό!


Ξεφορτωθείτε πρώτα όλα τα σκουπίδια και τα άχρηστα στο σπίτι ώστε να "καθαρίσει" λιγάκι το ...τοπίο!

Βάλτε μια σειρά στο μυαλό σας, που θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε διπλο-δουλειά. Για παράδειγμα, πρώτα πχ πετάξτε τα σκουπίδια, μετά αδειάστε τα ράφια, μετά ξεσκονίστε, μετά σκουπίστε και έπειτα συμμαζέψτε - τοποθετήστε
τα πράγματα στη θέση τους. (αν πχ ξεσκονίσετε μετά το σκούπισμα, τότε είναι πολύ πιθανό να ξανα-χρειαστεί καθάρισμα, οπότε γενικά σκεφτείτε έξυπνα για να αποφύγετε "πισωγυρίσματα"!)

Γενικά μην μπουκώνετε το σπίτι
σας με πολλά διακοσμητικά, αλλά κρατήστε τα λίγα και πιο ωραία, μιας και όταν θα πρόκειται να καθαρίσετε, θα δυσκολευτείτε λιγότερο και θα κάνετε πιο γρήγορα. 

 Αν δείτε και τη φωτογραφία, είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να ξεσκονίσετε ένα τέτοιο δωμάτιο...

Είναι πολλές φορές θέμα ψυχολογίας! Μην αφήνετε το σπίτι σας να καταντήσει ερείπιο γιατί μετά θα σας είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε το ακατάστατο σπίτι και μπορεί να σας φάει και ολόκληρη μέρα.

ακατάστατο σπίτι

Απλά, όταν παίρνετε κάτι από τη θέση του, κάντε ένα μικρό κόπο και επιστρέψτε το. Ή αν λερώσετε κάπου, κάντε πάλι έναν κόπο και καθαρίστε το! Τα άπλυτα ρούχα, κάντε έναν κόπο και βάζετέ τα στη λεκάνη των απλύτων, μην τα παρατάτε εδώ κι εκεί!

Προσπαθήστε να κάνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς φυσικά να υστερείτε σε "ποιότητα"... Έτσι, θα φτάσετε γρήγορα σε ένα καλό σημείο, έχοντας σημειώσει πρόοδο και μετά θα σας είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσετε το καθάρισμα!


ευχάριστο καθάρισμαΑνοίξτε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και αν χρειαστεί και τα φώτα, ώστε να φωτιστεί καλά ο χώρος σας! Έτσι θα σας είναι πιο εύκολο να εντοπίζετε τις ακαθαρσίες, θα είναι πιο ευχάριστο το καθάρισμα, θα βλέπετε αν κάτι καθάρισε πραγματικά καλά και θα εντοπίσετε και ακαθαρσίες που μετά βίας είναι ορατές! Προτιμήστε να καθαρίσετε το σπίτι σας τη μέρα που έχει περισσότερο φυσικό φως.

Τραβήξτε έξω όλα τα πράγματα που βρίσκονται κάτω από το κρεβάτι σας και γενικά ασχοληθείτε με τα πράγματα που είναι "κρυμμένα". Θα ανακαλύψετε αρκετά πράγματα που είναι για πέταμα ή για το πατάρι-αποθήκη κι έτσι θα αποσυμφορήσετε το χώρο σας από πολλά άχρηστα όπως επίσης θα μπορέσετε να καθαρίσετε καλύτερα και ίσως θα τα αναδιοργανώσετε καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε τα... σωστά "εργαλεία"! Είναι σημαντικό να τα έχετε όλα διαθέσιμα και να μην λειτουργείτε με "πατέντες" που πολλές φορές δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Προμηθευτείτε ειδικά πανάκια για τη σκόνη, ειδικά καθαριστικά για τις επιφάνειες που πρόκειται να καθαρίσετε και για τα άλατα, αν η ηλεκτρική σας σκούπα "δεν τραβάει" φροντίστε να προμηθευτείτε μια πιο αποτελεσματική, κλπ κλπ. Γενικά δείτε τι σας κάνει τη ζωή δύσκολη και βρείτε το κατάλληλο "εργαλείο" που θα σας βοηθήσει.

οργάνωση σπιτιούΟργανώστε το χώρο και τα πραγματά σας καλύτερα και με πιο έξυπνο τρόπο. Για παράδειγμα βάλτε τα βιβλία σε βιβλιοθήκες και αν γίνετε με ντουλάπι ώστε να μη γεμίζουν σκόνη, προμηθευτείτε κάποια συρταριέρα ώστε να μην έχετε τα "αξεσουάρ" γραφείου χύμα: τακτοποιήστε τα περιποιημένα και σε τάξη μέσα στα συρτάρια.

Ξεκινήστε το καθάρισμα αν είναι δυνατόν από τα πιο δύσκολα σημεία! Έτσι όταν θα τα έχετε τελειώσει, θα σας είναι πολύ πιο ευχάριστο να "ξεπετάξετε" τα πιο εύκολα... μετράει αυτό στο να καταφέρετε να τελειώσετε... πλήρως και με απόλυτη επιτυχία!

Προσπαθήστε να σπάσετε το εξής ρεκόρ: να αποφύγετε να καθαρίσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό! Κοινώς, διατηρήστε το σπίτι σας για όσο περισσότερο γίνεται, πεντακάθαρο και συμμαζεμένο!!

Αυτά λοιπόν είναι λίγα κολπάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να κάνετε πιο ευχάριστο το καθάρισμα στο σπίτι σας! Καλή επιτυχία και αν έχετε και κάτι άλλο υπόψιν, γράψτε το στα σχόλια παρακάτω!

coolweb.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...