Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Αγαπημένε μου Άη-Βασίλη,

Αν και ποτέ δεν κατάλαβα, αγαπημένε μου Άγιε, πως βρέθηκες απ την Νεοκαισάρεια του Πόντου και την ασκητική ζωή, στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας, χοντρομπαλάς κοκκινοσκούφης, εγώ σου στέλνω το γράμμα μου, όπως κάθε χρόνο. Ειδικά φέτος έχω να σου «παραγγείλω» πολλά.

Λοιπόν, επειδή οι μέρες πλησιάζουν Άγιε μου Βασίλη, δε θέλω να ξεχάσεις ερχόμενος απ το Βορά να μας κρατάς λίγη «Ανάπτυξη», γιατί την περιμένουμε οικογενειακώς εδώ στην Ελλάδα. Μην ακούς Άγιε μου, το Σαμαρά και το Βενιζελοφώτη, αυτοί τα χουν «παίξει» τελείως, «Ανάπτυξη» δε φάνηκε ακόμα και μόνη μας ελπίδα είσαι εσύ. Είμαι σίγουρος πως χατίρι δε θα μου χαλάσεις. Αν τώρα δε χωρά απ την καμινάδα του τζακιού, άσε την όπου σε βολεύει, εμείς θα τη βρούμε και θα την πάρουμε.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο τώρα, Άγιε Βασίλη, θα θελα να φέρεις στην καημενούλα τη γιαγιά μου την κλεμμένη σύνταξη που της βούτηξε ο Στουρναροπαπαδήμος με τον Παπανδρεοσαμαρά, γιατί την ψάχνει τρία χρόνια και δεν τη βρίσκει πουθενά. Έταξε και στον Άγιο Φανούριο μήπως και τη βρει, αλλά δεν είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και δεν πρωτοκολλήσανε το τάμα της. Κι επειδή ξέρω ότι κι αυτή τη χάρη θα μας την κάνεις κράτα στη γιαγιάκα μου και τα χαπάκια της πίεσης, γιατί δεν της τα γράφουν στον ΕΟΠΥΥ.

Ο παππούς Άγιε Βασίλη δε ζητά τίποτα φέτος, αφού πριν δυο μήνες τα «κακάρωσε», όταν του έστειλαν το τελευταίο εκκαθαριστικό κι έτσι γλιτώνεις και συ τα έξοδα. Θα στο χουν γράψει απ την Ελλάδα Άγιε Βασίλη ότι φέτος δε θα χεις πολλές «υποχρεώσεις» σε πολλούς παππούδες και γιαγιάδες, γιατί τέλειωσαν τα φάρμακα τους, οι γιατροί είναι ασύμφοροι και «μας άφησαν χρόνους», εν όψει εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που ούτως ή άλλως θα τους έβγαζε νοκ-άουτ η βαρυχειμωνιά.

Για το μπαμπά κράτα αν μπορείς καλέ μου Άγιε, ένα όπλο με μια γεμιστήρα με 300 βόλια, γιατί του χει γίνει έμμονη ιδέα. Συνέχεια το ζητάει τον τελευταίο καιρό και δεν μπορώ να καταλάβω τι τον έχει πιάσει και ζητά όπλα αυτός ο ήσυχος και ήρεμος άνθρωπος. Ξέρω δεν είναι σωστό, εσύ κοτζάμ Άγιος να κουβαλάς τέτοια κακά πράγματα, αλλά κι ο μπαμπάκας μου όλο αυτό ζητάει και τον λυπάμαι τον καημένο να μην πάρει κι αυτός ένα «δωράκι», που τόσο πολύ θέλει.

Η μαμά πρώτη φορά δε θέλει κοσμήματα ή φορέματα για τον καινούργιο χρόνο. Άλλωστε κι αυτά που είχε τα έδωσε στο τρίτο «ενεχυροδανειστήριο» της γειτονιάς για να πληρώσει την «αλληλεγγύη»- δεν είναι αυτό που νομίζεις Άγιε Βασίλη, στην Ελλάδα «αλληλεγγύη» είναι φόρος-φέτος λοιπόν η μαμά ζητά επίμονα απ τον μπαμπά να της αγοράσει ένα κιλό μοσχαρίσια σπάλα για το «γιορτινό» τραπέζι. Τώρα, αν σου φαίνεται λίγο το δώρο της, κράτα της και μια φιάλη υγραερίου για τη σόμπα του σαλονιού. Θα σου είναι υπόχρεη.

Για εμάς καλέ μου Άγιε, ξέρεις ότι θέλουμε παιγνίδια, αν και ο μπαμπάς επιμένει να μας φέρεις γάλατα συμπυκνωμένα. Εγώ ονειρεύομαι μια κούκλα-Μέρκελ και βελάκια σκοποβολής για να παίζουμε κι εγώ κι ο αδελφός μου. Αν δε βρεις μπάρμπι-Μέρκελ βολευόμαστε και με μπάρμπι-Λαγκάρντ, αλλά σε παρακαλώ, τα βελάκια μην ξεχάσεις!!!

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε.

Πηγή: http://www.votegreece.gr
          http://tonoikaipnevmata.wordpress.com 

1 σχόλιο:

  1. δε μου άρεσε ποτέ αυτό το ψέμα!! Ούτε οι γονείς μου με θυμούνται σαν παιδί να πιστεύω σε αυτόν σαν Φιλανδό!!


    Christina by christinaeseyes.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...