Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

3 χρήσεις της ζάχαρης στις υπηρεσίες της ομορφιάς


Συνήθως όταν μιλάτε για ομορφιά και ωραίο σώμα, στο μυαλό σας η λέξη ζάχαρη ακούγεται απαγορευτική. Κι όμως δεν είναι! Μπορεί να μην πρέπει να την καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες, προκειμένου να διατηρήσετε την σιλουέτα σας, αλλά είναι και αυτή απαραίτητη. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν αναφερόμαστε στην ζάχαρη ως τροφή, αλλά στην χρήση της στην κοσμετολογία.

Είναι άλλωστε πολύ σύνηθες να παρασκευάζονται μάσκες και πήλινγκ, για ένα όμορφο σώμα και όχι μόνο, με βασικό συστατικό τη ζάχαρη, αφού περιέχει πολλά δραστικά συστατικά καθώς και ένα σύστημα ενυδάτωσης με σύσταση και συμπεριφορά παραπλήσια με αυτήν της επιδερμίδας.
  • Aρωματική Πούδρα για το Mπάνιο
Θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- 1 κουταλάκι μπαχαρικό γαρίφαλο
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο για να τα αποθηκεύσετε.
Τρόπος εφαρμογής:
Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ρίξτε 2 κουταλιές σε ζεστό νερό και απολαύστε το.
  • Για απαλά χέρια
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε στη χούφτα σας μια μικρή ποσότητα ζάχαρης, να ρίξετε λίγο χλιαρό νερό και να τα τρίψετε κάνοντας τους απολέπιση. Με αυτόν τον τρόπο τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται αφήνοντας τα χέρια σας βελούδινα. Στη συνέχεια βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα χεριών και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.
  • Scrub Σώματος
Θα χρειαστείτε:
- 5 κουταλιές ζάχαρη
- 5 κουταλιές γάλα
Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατέψτε τα καλά. Το scrub σας είναι έτοιμο.
Τρόπος εφαρμογής:
Βρέξτε λίγο το σώμα σας και απλώστε το πήλινγκ κάνοντας μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλύντε το και βάλτε ενυδατική κρέμα στο πλέον μεταξένιο και απαλό δέρμα σας.

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...