Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια-food styling: ΜΙΜΕ.COM, Φωτογραφία: White Studio


Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
-4 μανιτάρια Portοbello
-1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-100 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-100 γρ. φέτα
-2 κουτ. σούπας ξινόγαλα
-1 πιπεριά καυτερή μικρή χωρίς τους σπόρους της





Eκτέλεση
Χτυπάμε καλά τη φέτα μαζί με το ξινόγαλα και την καυτερή πιπεριά σε μίξερ μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο και το πράσινο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον δυόσμο και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα μανιτάρια. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα μικρό ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού, για 15 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε ζεστά, ως ορεκτικό.
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...