Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

10 tips για να λάμπεις την ημέρα των ερωτευμένων!

Είτε γιορτάζεις είτε όχι, ακολουθεί ο δεκάλογος λάμψης που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου- και είναι πάντα επίκαιρος, 365 μέρες το χρόνο!

1. Λόγω ημέρας: ο έρωτας κάνει την επιδερμίδα να λάμπει. Οι ορμόνες της ευτυχίας κάνουν πάρτυ, και αυτό φαίνεται στο πρόσωπό σου. Αν πάλι, οι συγκεκριμένες ορμόνες, βρίσκονται αυτή την εποχή σε μια «στάση αναμονής», υπάρχει σύμφωνα με το queen,gr κιάλλο μονοπάτι για να αποκτήσεις αυτή τη λάμψη: ενίσχυσε τη διατροφή σου με ρόδι, σπανάκι, έλαιο καρύδας, σολομό, κεφίρ και αμύγδαλα.



2. Καθαρισμός. Είναι το Α για μια λαμπερή επιδερμίδα! Κάνε συνήθεια τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου πρωί και –απαραιτήτως- βράδυ (δεν θέλεις η επιδερμίδα σου να ασφυκτιά από τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ), επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν ή μια λοσιόν καθαρισμού που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.


3. Απολέπιση. Είναι εξίσου σημαντική με τον καθαρισμό, και θα το διαπιστώσεις όταν ξεκινήσεις να κάνεις συστηματικά, μία φορά την εβδομάδα. Βάλε ανάμεσα στο καθαριστικό σου και την κρέμα ημέρας το αγαπημένο σου scrub που κυριολεκτικά δίνει το φιλί της ζωής στο πρόσωπο, αποκαλύπτει τη φυσική του λάμψη και ενεργοποιεί την αναζωογόνηση των κυττάρων.

4. Θρέψη. Κάθε τύπος δέρματος, από τον ξηρό έως τον λιπαρό, έχει ανάγκη από θρέψη. Το μυστικό είναι να επιλέξεις την κατάλληλη φόρμουλα ώστε τα συστατικά της να εξισορροπήσουν τις ανάγκες του προσώπου σου. Μετά τον καθαρισμό, και όσο είναι νωπή η επιδερμίδα σου, άπλωσε την κρέμα φροντίδας κάνοντας γρήγορες, κυκλικές κινήσεις χωρίς να την «τσαλακώνεις». Και βέβαια, μην ξεχνάς να ταίζεις την επιδερμίδα σου εκ των έσω, βάζοντας στο πιάτο σου τροφές με ευεργετικά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, ο σολομός, η σαρδέλα, ο λιναρόσπορος, τα αμύγδαλα.


5. Ενυδάτωση. Κλισέ αλλά πάντα σημαντικό: η ενυδάτωση είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη για την υγεία και τη φωτεινότητα του προσώπου. Από εκεί και ύστερα, η υφή παίζει το ρόλο της: αν η επιδερμίδα σας έχει τάση να «τραβάει» επιλέξτε ενυδατικές φόρμουλες πιο πλούσιες ενώ αν αισθάνεστε πως χρειάζεστε μια πιο ελαφριά ενυδάτωση, επιλέξτε τις fluid υφές. Και βέβαια, μην ξεχνάτε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας εκ των έσω.


6. Ναι στις βιταμίνες. Μαζί με τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας, καθώς καταπολεμούν τυχόν φλεγμονές και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Βάλτε στη διατροφή σου λαχανικά και φρούτα, ώστε να πάρετε έξτρα δόσεις βιταμίνης C,D E, Α και βήτα καροτίνης.



7. Treatment στο σπίτι. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα δεις το πρόσωπό σου να αποκτά υπέροχη, φυσική λάμψη. Όμως, μπορείς να το βοηθήσεις ακόμα περισσότερο, κάνοντας 2-3 φορές το χρόνο μια ειδική θεραπεία για το σπίτι, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου.



8. Περιποιήσου το σώμα σου. Μην ξεχνάς πως έχει την ίδια ανάγκη για ενυδάτωση και θρέψη με το πρόσωπό σου. Και μάλιστα, δεν χρειάζεται ξεχωριστές φόρμουλες για το πρωί ή το βράδυ- η απλή αλλά συστηματική ενυδάτωση είναι αρκετή για να αποκτήσεις επιδερμίδα σαν μετάξι. Άσε που η ευωδιά μιας κρέμας σώματος που αγκαλιάζει την επιδερμίδα διακριτικά, είναι από τα πράγματα που λατρεύουν οι άντρες!



9. Αποτοξίνωση. Η επιδερμίδα μας καθρεφτίζει την λειτουργία του οργανισμού μας. Φρόντισε λοιπόν, να κάνεις ισορροπημένη διατροφή, απόφυγε τη ζάχαρη (που αποδεδειγμένα ταλαιπωρεί την επιδερμίδα), πίνε άφθονο νερό και πράσινο τσάι και καθιέρωσε τη συνήθεια των μοντέλων που κάνει καλό και στο πρόσωπο και στον μεταβολισμό: κάθε πρωί πίνε χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες από φρέσκο χυμό λεμονιού- κάνει θαύματα.



10. Ξεκουράσου. Ο λιγοστός ύπνος επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού μας και σίγουρα 'γράφει» στο πρόσωπό μας. Προσπάθησε, λοιπόν, να εξασφαλίζεις για τον εαυτό σου 8 ώρες ύπνου την ημέρα, βάλε στην καθημερινότητά σου τη γιόγκα και τον διαλογισμό- υπάρχουν πολύ απλές τεχνικές που διώχνουν το άγχος και απελευθερώνουν τη σκέψη. Μαζί με την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου, τη σωστή διατροφή και την άσκηση, το πρόσωπό σου θα δείχνει υπέροχο! Ε, και μην ξεχνάς πως μερικές στρώσεις από την αγαπημένη σου μάσκαρα και λίγο χρώμα στα χείλη και τα ζυγωματικά, αρκούν για να εντυπωσιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...