Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Serafin Villarán – Ο άνθρωπος που έχτισε το δικό του κάστρο



Στο Cebollerow, μια μικρή κοινότητα της επαρχίας Burgos, στη βόρεια Ισπανία, βρίσκεται το Castillo de las Cuevas ή «Κάστρο των Σπηλαίων», το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα της φιλοδοξίας και αποφασιστικότητας ενός και μόνο ανθρώπου. Ο Serafin Villaran ονειρευόταν να αποκτήσει το δικό του κάστρο και μετέτρεψε ο ίδιος το όνειρο του σε πραγματικότητα.

Serafin Villarán   Ο άνθρωπος που έχτισε το δικό του κάστρο | dailyarticle.gr




Serafin Villarán   Ο άνθρωπος που έχτισε το δικό του κάστρο | dailyarticle.gr

Γεννημένος το 1935, στην πόλη Burgos, ο Serafin ήταν ένας απλός άνθρωπος που εργάζονταν ως συγκολλητής σε ένα τοπικό εργοστάσιο. Δεν είχε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των κατασκευαστικών, μέχρι εκείνη τη μέρα του 1977, όταν του καρφώθηκε η ιδέα να δημιουργήσει ο ίδιος ένα παραμυθένιο κάστρο. Ήταν 42 ετών, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να ακολουθήσει το όνειρο του και να δημιουργήσει ένα σπίτι με τη μορφή κάστρου για αυτόν και την οικογένεια του. Αγόρασε ένα κομμάτι γης και χωρίς πραγματικές γνώσεις αρχιτεκτονικής άρχισε να εργάζεται στο αριστούργημα του. Κυρίως χρησιμοποίησε στρογγυλές πέτρες που συλλέχθηκαν από τα κοντινά ποτάμια Nela και Trueba και τις έχτισε μαζί με σκυρόδεμα για να δώσει στο «Κάστρο των Σπηλαίων» του μια αυθεντική όψη. Η κατασκευή ξεκίνησε χωρίς ένα προκαθορισμένο σχέδιο και, σύμφωνα με την οικογένεια του, στηρίχθηκε μόνο στην φαντασία του και σε βιβλία με ισπανικά κάστρα για έμπνευση.

Serafin Villarán   Ο άνθρωπος που έχτισε το δικό του κάστρο | dailyarticle.gr

Serafin Villarán   Ο άνθρωπος που έχτισε το δικό του κάστρο | dailyarticle.gr

Το «Κάστρο των Σπηλαίων» είναι πέντε ορόφων και διαθέτει αρκετούς κυκλικούς πύργους με πολεμίστρες. Δυστυχώς, μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς πάνω στο αγαπημένο του έργο, ο Serafin Villaran πέθανε το 1998, χωρίς να το δει τελειωμένο. Στο εξωτερικό του, το κάστρο φαίνεται πλήρες, αλλά υπήρχαν ακόμα πολλά που έπρεπε να γίνουν στο εσωτερικό. Η Yolanda η κόρη του και ο γιος του, Luis Serafin, ήξεραν πόσα πολλά σήμαινε αυτό για τον πατέρα τους και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κληρονομιά του. Κάθε χρόνο, επενδύουν περίπου 2.000€ για τη συνέχιση των εργασιών στο κάστρο, αντί να χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για τις οικογενειακές διακοπές τους. Και παρόλο που υποδέχονται τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν αυτό το σύγχρονο μεσαιωνικό θαύμα, λένε ότι δεν έχουν σχέδια να το μετατρέψουν δε επιχείρηση.

    
Serafin Villarán   Ο άνθρωπος που έχτισε το δικό του κάστρο | dailyarticle.gr  

Πηγή: dailyarticle.gr

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Και καλή Κυριακή..
    Πολύ ωραίο θέμα αυτό..τα κάστρα πάντα δημιουργούν μια άλλη άισθηση..μου αρέσουν..θυμίζουν παλιές εποχές..κάστρα..ιππότες...συγκινητική η ιστορία του Σεραφίν, να φτιάξει το κάστρο των ονείρων του χωρίς να έχει γνώσεις..κρίμα που δεν πρόλαβε να το δει τελειωμένο και να το χαρεί...

    υγ-όσο για το θέμα μου, ξαναγυρίσα , αλλά κάτι άλλαξε μέσα μου, δεν έχω το ίδιο κέφι και την ίδια όρεξη...κρύωσα μέσα μου...Σ ευχαριστώ για την στήριξη σου και τα σχόλια σου..
    υγ-θα βάλω στο μπλογκ μου και εγώ αυτή την ανάρτηση του κάστρου
    Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικό είναι Δελφινάκι να στενοχωρηθείς, δε λέω... όμως το καλύτερο είναι να αγνοήσεις το άτομο που σε στενοχώρησε και να συνεχίσεις αφού ξέρεις ότι οι φίλοι και υποστηρικτές σου υπερτερούν!!! Όσο για το συγκεκριμένο θέμα, θα χαρώ πραγματικά να το βάλεις και στο δικό σου μπλογκ και αυτό και ότι άλλο σου αρέσει!

      Διαγραφή
    2. Nα σαι καλά..Και συ μπορείς να παίρνεις από το μπλοκ μου ότι θέλεις (και στη πηγή θα βάζουμε εγώ το μπλοκ σου κι εσύ το δικό μου) :)

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...