Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κρυώνεις; Τόσο το καλύτερο!

Ο κρύος καιρός κάνει καλό στην υγεία! Ο χειμώνας,παρότι είναι ίσως από τις λιγότερο αγαπημένες εποχές των ανθρώπων,λόγω του κρύου καιρού,σύμφωνα με τους επιστήμονες ωφελεί τον οργανισμό σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα:
1.Το κρύο μειώνει τις φλεγμονές και τα πρηξίματα: Σε χτυπήματα συνήθως βάζουμε πάγο για να απορροφήσει το κάψιμο και να υποχωρήσει το πρήξιμο.Όταν όμως κάνει κρύο,δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε!
2.Το κρύο «καίει» θερμίδες: Το «καφέ» λίπος, ένα είδος λίπους που βρίσκεται από φυσικού του στον οργανισμό και όταν ενεργοποιηθεί καίει το «λευκό» λίπος που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή,ενεργοποιείται από το κρύο!
3.Το κρύο εξαφανίζει τα βλαβερά έντομα: Ένα από τα θετικά του κρύου είναι ότι λέμε "αντίο"σε όλα τα ενοχλητικά ζουζούνια που μας βασανίζουν τα καλοκαίρια και συχνά ευθύνονται για σοβαρές μολύνσεις.
4.Το κρύο βελτιώνει την εικόνα του σώματός σας: Τα πολλά και ζεστά ρούχα σας καλύπτουν τις "ατέλειες"δεν είναι άμεσα απαραίτητο να γίνετε πιο αδύνατες για να βγείτε στην παραλία.Μπορείτε να κάνετε μία δίαιτα σιγά σιγά και χωρίς άγχος, γεγονός που ωφελεί τον οργανισμό περισσότερο από τις δίαιτες αστραπή του καλοκαιριού που δεν είναι ούτε αποτελεσματικές, ούτε ασφαλείς.
Όσο για τα ψυχολογικά και πρακτικά οφέλη,ο κρύος καιρός μας κάνει να εκτιμάμε περισσότερο μία ηλιόλουστη μέρα όταν έρθει και παράλληλα μας φέρνει και πιο κοντά,εφόσον περνάμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους σε σπίτια.

Πηγή: spirospero.gr

2 σχόλια:

  1. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί το κρύο ως κάτι θετικό! Έχεις απόλυτο δίκιο! Πολύ ωραία ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω φίλο! Το κρύο είναι ενοχλητικό για μένα .. αλλά είναι αλήθεια! Στο κατώτατο μπορεί να είναι θετικό ... ακόμη και αν έπρεπε να έπρεπε να κερδίσουν βάρος! Μια αγκαλιά και ένα φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...