Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τι πρέπει να ξέρετε αν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι


Επτά συμβουλές που θα σας γλιτώσουν από μια καταστροφή επί... κεφαλής 

Η μηνιαία επίσκεψη στο κομμωτήριο για βαφή είναι δέσμευση και απαιτεί και πολλά χρήματα, που οι περισσότερες γυναίκες θα προτιμούσαν πλέον να εξοικονομούν. Από την άλλη πλευρά, το βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι ενέχει ένα κάποιο ρίσκο.

Πώς εξασφαλίζουμε ότι το χρώμα που θα επιλέξουμε είναι το επιθυμητό; Πώς θα αποφύγουμε μια καταστροφή επί... κεφαλής;

Οι συμβουλές που ακολουθούν μπορεί να μην είναι πανάκεια, τουλάχιστον όμως θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να βρεθούμε με τελείως λάθος χρώμα στα μαλλιά.

1) Μην εμπιστεύεστε ποτέ τη φωτογραφία στη συσκευασία της βαφής. Το αποτέλεσμα στα δικά σας μαλλιά εξαρτάται από το χρώμα που προϋπάρχει. Πιο καλός οδηγός είναι ο αριθμός της βαφής. (Από το 1 που είναι το πιο σκούρο έως το 10 που είναι το πιο ανοιχτό).

2) Να θυμάστε πάντα ότι το πιο σωστό χρώμα για τα μαλλιά σας είναι το φυσικό σας. Όσο περισσότερο απομακρύνεστε από αυτό, τόσο πιο πιθανή είναι μία αποτυχία.

3) Αν, παρά την 2η συμβουλή, θέλετε μια ριζική αλλαγή, απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε ειδικό. Μην επιχειρήσετε στο σπίτι κάτι πραγματικά δραστικό, όπως μία βαφή σε κόκκινο χρώμα ή μια αλλαγή από σκούρο καστανό σε ανοιχτό ξανθό.

4) Πριν εφαρμόσετε τη μόνιμη βαφή, δοκιμάστε ένα χρωμοσαμπουάν που φεύγει μετά από μερικά λουσίματα.

5) Δοκιμάστε τη βαφή σε μία τούφα μαλλιών. Είναι ο μόνος απόλυτα σφαλής τρόπος για να διαπιστώσετε αν το χρώμα που έχετε επιλέξει είναι αυτό που θέλετε.

6) Μην εφαρμόζετε τη βαφή σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Τα φυσικά έλαια του δέρματος του κεφαλιού το προστατεύουν από ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει η βαφή. Μια-δύο ημέρες πριν βάψετε τα μαλλιά σας, ενυδατώστε τα καλά με μία πλούσια μάσκα.

7) Μην βάφετε όλα τα μαλλιά κάθε φορά. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να φθείρετε την τρίχα. Ακόμη και το ωραιότερο χρώμα χάνει την αξία του σε ξηρά κατεστραμμένα μαλλιά. Βάψτε μόνο τις ρίζες και, αν χρειάζεται, απλώστε τη βαφή στις άκρες για λίγα λεπτά, πριν λουστείτε.

Πηγή: to-periptero.com



5 σχόλια:

  1. Πολύ, πολύ χρήσιμο, φίλε μου! Εγώ συνήθως πολλές καταστροφές!! :D Ένα μεγάλο φιλί και μια αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ely και Αναστασία, Χαίρομαι που σας φάνηκε χρησιμο το άρθρο μου!
    Καλή συνέχεια και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wow your blog is wonderful and your work very beautiful, congratulations. kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...