Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Γρήγορη και νόστιμη καροτόσουπα με κρέμα γιαουρτιού με λεμόνι

Κάντε το δικό σας γεύμα αποτοξίνωσης και υγείας με μια νόστιμη σούπα. Οι πρωτείνες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει το γιαούρτι την κάνουν πιο χορταστική.

Υλικά για 4 άτομα
6-7 μέτρια καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο τζίντζερ (η ποσότητα ποικίλει ανάλογα με τα γούστα)
1 πατάτα σε μέγεθος αυγού
2-3 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το σκόρδο πολτοποιημένο, την πατάτα σε κυβάκια και το τζίντζερ τριμμένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Εντωμεταξύ, έχουμε ανακατέψει καλά το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τη σούπα και στο κέντρο τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το αρωματισμένο γιαούρτι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 30000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.

    Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

    Με εκτίμηση,
    Απόστολος Ζέρβας
    Site manager

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εντυπωσιακή η σούπα... δεν πρέπει να έχω δοκιμάσει... μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...