Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα με σταφίδες και καρύδια


Φέτος μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μια βασιλόπιτα με θρεπτικά συστατικά – χωρίς βούτυρο, αβγά ή άλλα παχυντικά υλικά – με απίστευτη γλύκα και νοστιμιά!

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Καρφογαρίφαλα

Εκτέλεση:

Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και τα χτυπάς για λίγη ώρα με σύρμα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα, την μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ψιλοκόβεις τα καρύδια και τα αναμειγνύεις με τις σταφίδες.
Στο μείγμα του ελαιόλαδου με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι ρίχνεις σιγά-σιγά το αλεύρι και την καρυδόψιχα με τις σταφίδες. Ανακατεύεις καλά, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλείφεις με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και το πασπαλίζεις με αλεύρι. Το αναποδογυρίζεις για να πέσει η περιττή ποσότητα αλευριού και στρώνεις μέσα τη ζύμη. Ψήνεις την πίτα σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζεις από τον φούρνο, την αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλα και βάζεις το νόμισμα. Την γυρίζεις πάλι ίσια σε άλλη πιατέλα, την πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη και σχηματίζεις τον αριθμό της νέας χρονιάς με τα καρφογαρίφαλα.
* Να προσέξεις να μετρήσεις όλα τα υλικά με το ίδιο μέγεθος φλιτζανιού και το ίδιο κουταλάκι, για να βγουν σωστά.
Και του χρόνου!
goldenmag.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...