Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο πιο φυσικός λευκοπλάστης κρύβεται στην κουζίνα



Η φύση έχει προνοήσει για όλα. Έχει έτοιμο ακόμα και φυσικό λευκοπλάστη, για άμεση αντιμετώπιση μικροτραυματισμών. Βρίσκεται κρυμμένος σε ένα λαχανικό που δε λείπει σχεδόν ποτέ από την ελληνική κουζίνα: το κρεμμύδι.
Σε εξωτερική δερματική χρήση ένα κομμάτι κρεμμύδι λειτουργεί ως αντισηπτικό και καταπραϋντικό (σε έλκη, εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων, αποστήματα κ.ά.). Έτσι και η λεπτή μεμβράνη που περιβάλλει τους φλοιούς του είναι ιδανική για να καλύψει ένα μικρό τραύμα.
Πώς θα το κάνεις:
Κόβεις ένα ξερό κρεμμύδι κάθετα, ξεδιπλώνεις τους φλοιούς του και αφαιρείς μια από τις λεπτές μεμβράνες που τους περιβάλλουν. Την τοποθετείς σαν λευκοπλάστη επάνω στο τραυματισμένο σημείο και την αφήνεις όσο χρειαστεί.
Η μεμβράνη, ποτισμένη με τους χυμούς του κρεμμυδιού, θα κάνει την πρέπουσα αντισηψία και θα προστατεύσει το τραύμα από πιθανή μόλυνση. Ταυτόχρονα θα βοηθήσει και στη θεραπεία. Golden Magazine

6 σχόλια:

  1. Very interesting, my dear! Thanks a lot for suggestions! A big hug and have a good day! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα ανακαλύψει από πολύ μικρή όταν είχα στραμπουλήξει το πόδι μου και η γιαγιά μου μου το περιποιήθηκε δένοντας κρεμμύδια πάνω στη γάζα!Βοήθησε πολύ!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είχα ιδέα!
    Πολύ χρήσιμη πληροφορία!
    Ευχαριστούμε, κούκλα!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε που το ήξερα!Αχρείαστο όμως να ΄ναι!
    Ενδιαφέρουσα δημοσίευση!
    Να ΄σαι πάντα καλά, που μου άνοιξες τα μάτια!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thank you :-)
    follow back on gfc + bloglovin.

    We keep in touch!

    xoxo Kira

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...