Καλημέρα!
Το καλοκαίρι σχεδόν
τελείωσε, και πάνω που προλαβαίνουμε
να απολαύσουμε για λίγο ακόμα τον γαύρο.
Ένα ψαράκι, γευστικό και υγιεινό που
εγώ προσωπικά τιμώ ιδιαίτερα και μπορώ
να πω ότι μου λείπει το χειμώνα....
Ο γαύρος είναι πανεύκολος
τόσο στο καθάρισμα όσο και στο μαγείρεμα
και τρώγεται εύκολα ακόμα και από τα
μικρά παιδιά.
Πάμε λοιπόν να δούμε
πόσο πολύ εύκολο είναι αυτό το φαγητό!
Αφού καθαρίσουμε το
γαύρο τον στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Μόλις στρώσουμε όλα τα
ψαράκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
λάδι και λεμόνι.
Προσθέτουμε και λίγο
νεράκι ίσα να σκεπάζονται τα ψάρια για
να μην καούν.
και μόλις μαλακώσουν
και είναι έτοιμα τα απολαμβάνουμε με
μια ωραία σαλάτα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πω πω ο γαυρος στο φούρνο είνα η αδυναμία μου,και γενικα τα ψαρια,ο δικος σου φαίνεται ωραίος,καλοφάγωτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειος, λαχταριστός και πανεύκολος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ και τις δυο για τα καλά σας λόγια!!
ΔιαγραφήΤον γαύρο τον λατρεύουμε οικογενειακώς. Τον φτιάχνω ακριβώς έτσι μονο που προσθέτω και λίγο ψιλοκομένο σκόρδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
Το γαυράκι όπως και να το μαγειρέψεις, είναι από τα πιο νόστιμα ψαράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας αρέσει πολύ μαγειρεμένος ριγανάτος ο γαύρος!
Καλό απόγευμα!
Καλημέρα και στις δυό σας! Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!!!
Διαγραφήçok teşekkür ederim! :))
ΑπάντησηΔιαγραφή