Χαιρετώ σας και Χρόνια πολλά σε Δημήτρηδες και Δημητρούλες :)
Λοιπόοον... είδα μια συνταγή για κουρκουμπίνια από http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=56&s=1&c=1 στην εκπομπή της Ελένης Ψυχούλης και επίσης σχόλια για το ότι δεν τους πέτυχε. Πράγματι, άλλα έγραφε στις δόσεις των υλικών και άλλα έκανε στο βίντεο. ΄Ετσι αποφάσισα να κάνω τα δικά μου. Την πρώτη φορά που το έκανα γίνανε φανταστικά (ο γυιός μου τρελλάθηκε). ΄Ετσι σήμερα αποφάσισα να τα ξανακάνω και να τα μοιραστώ μαζί σας. ΄Εκανα μια μικρή παραλλαγή... όπως δίπλωνα το φύλλο έριξα και καρύδι (αν θέλετε βάζετε αμύγδαλο) και έτσι τα μετέτρεψα σε μπακλαβαδάκια.
Κορίτσια είναι πολύ ωραία είτε με γέμιση είτε χωρίς. Το κόστος μηδαμινό... αν αγοράσετε φύλλο κρούστας "ανώνυμο" κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ.
Αρχίζουμε.
Παίρνουμε ανά δύο φύλλα και με ένα πινελάκι (γειά σου ¨Ιρμα με το φανταστικό πινελάκι που μου έδωσες) τα αλείψουμε λάδι.
Τα διπλώνουμε όχι ακριβώς στη μέσα, αλλά αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο και αλείψουμε πάλι με λάδι.
Βάζουμε την καρυδόψυχα στο μιξεράκι να γίνει ψύχα (έριξα και λίγη κανέλα).
Δεν διαφημίζω προϊόντα του ΑΒ, αλλά είναι πολύ πιο φτηνά από επώνυμα.
και μ' ένα κουταλάκι ρίχνουμε στο φύλλο που έχουμε διπλώσει.
Μετά σιγά-σιγά το κάνουμε μπαστουνάκι.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκι στο ταψί και τα κόβουμε. Αν θέλετε αλείψτε τα μικρούλια με λαδάκι (εγώ αυτό έκανα).
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι.
1 μεγάλη κούπα νερό
1 μεγάλη κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγες σταγόνες λεμόνι.
Αυτές τις βανίλιες χρησιμοποίησα.
Λοιπόν, από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το σιρόπι το αφήνω 2 με 3 λεπτάκια... δεν θέλουμε να γίνει καραμέλα και να μην μπορούμε να μουλιάσουμε τα κουρκουμπίνια.
ΚΟΛΠΑΚΙ!!!
Ίσως οι περισσότερες από σας (νοικοκυρούλες μου) το ξέρετε ήδη... εγώ δεν το ήξερα και το άκουσα από τον Βαγγέλη Δρίσκα, ο οποίος είναι απίθανος! Στα εξηγεί όλα, όχι σαν μερικούς μερικούς που κάτι σου κρύβουν λες και φοβούνται μην τους πάρεις την τέχνη!
΄Οταν περιχύνουμε κάτι με σιρόπι το ένα από τα δύο πρέπει να είναι ΚΡΥΟ. Είτε αυτό είναι το γλυκό μας, είτε το σιρόπι (δεν παίζει ρόλο).
΄Ετοιμα! Τ' αφήνουμε λίγο να κρυώσουν γιατί όπως είπαμε εκεί είναι και το μυστικό μας.
Ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια μέσα στο σιρόπι... δεν σας λέω πόση ώρα γιατί αυτό εξαρτάται πόσο τραγανά τα θέλετε ή πόσο παπαριασμένα... αν και πιστεύω ότι σ' όλες θ' αρέσουν τα τραγανά. Τα άφησα για 2 περίπου λεπτάκια. (μπορείτε να δοκιμάσετε πριν τα βγάλετε)
Στο τέλος (επειδή είχε περισσέψει καρυδόψυχα) έριξα και λίγη από πάνω.
Καλή επιτυχία :)
Λοιπόοον... είδα μια συνταγή για κουρκουμπίνια από http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=56&s=1&c=1 στην εκπομπή της Ελένης Ψυχούλης και επίσης σχόλια για το ότι δεν τους πέτυχε. Πράγματι, άλλα έγραφε στις δόσεις των υλικών και άλλα έκανε στο βίντεο. ΄Ετσι αποφάσισα να κάνω τα δικά μου. Την πρώτη φορά που το έκανα γίνανε φανταστικά (ο γυιός μου τρελλάθηκε). ΄Ετσι σήμερα αποφάσισα να τα ξανακάνω και να τα μοιραστώ μαζί σας. ΄Εκανα μια μικρή παραλλαγή... όπως δίπλωνα το φύλλο έριξα και καρύδι (αν θέλετε βάζετε αμύγδαλο) και έτσι τα μετέτρεψα σε μπακλαβαδάκια.
Κορίτσια είναι πολύ ωραία είτε με γέμιση είτε χωρίς. Το κόστος μηδαμινό... αν αγοράσετε φύλλο κρούστας "ανώνυμο" κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ.
Αρχίζουμε.
Παίρνουμε ανά δύο φύλλα και με ένα πινελάκι (γειά σου ¨Ιρμα με το φανταστικό πινελάκι που μου έδωσες) τα αλείψουμε λάδι.
Τα διπλώνουμε όχι ακριβώς στη μέσα, αλλά αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο και αλείψουμε πάλι με λάδι.
Βάζουμε την καρυδόψυχα στο μιξεράκι να γίνει ψύχα (έριξα και λίγη κανέλα).
Δεν διαφημίζω προϊόντα του ΑΒ, αλλά είναι πολύ πιο φτηνά από επώνυμα.
Μετά σιγά-σιγά το κάνουμε μπαστουνάκι.
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
1 μεγάλη κούπα νερό
1 μεγάλη κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγες σταγόνες λεμόνι.
ΚΟΛΠΑΚΙ!!!
Ίσως οι περισσότερες από σας (νοικοκυρούλες μου) το ξέρετε ήδη... εγώ δεν το ήξερα και το άκουσα από τον Βαγγέλη Δρίσκα, ο οποίος είναι απίθανος! Στα εξηγεί όλα, όχι σαν μερικούς μερικούς που κάτι σου κρύβουν λες και φοβούνται μην τους πάρεις την τέχνη!
΄Οταν περιχύνουμε κάτι με σιρόπι το ένα από τα δύο πρέπει να είναι ΚΡΥΟ. Είτε αυτό είναι το γλυκό μας, είτε το σιρόπι (δεν παίζει ρόλο).
΄Ετοιμα! Τ' αφήνουμε λίγο να κρυώσουν γιατί όπως είπαμε εκεί είναι και το μυστικό μας.
Καλή επιτυχία :)
μούρλια φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα ποτέ ακούσει αυτή η συνταγή! Μου αρέσει, Θα ήθελα να προσπαθήσω να μαγειρέψουν! :) ένα φιλί και μια αγκαλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήEllerine sağlık
ΑπάντησηΔιαγραφήçok güzel
sevgiler.
Τέλεια φαίνονται,μπράβο σου ,καλό βράδυ ,φιλακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήI love this cakes...
ΑπάντησηΔιαγραφήπάρα πολύ μου αρέσουν... μπράβο καλή μου!!! τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια σας ευχαριστώ όλες μαζί και μια μια ξεχωριστά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω κουρκουμπίνια!!! δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που τα έμαθα! μου είχε φανεί τόσο αστεία η ονομασία!! εύκολη εκτέλεση! φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω πω κουρκουμπίνια και τουλουμπάκια ΑΓΑΠΩ! Να τα φτιάξω βέβαια δε νομίζω αλλά η σκέψη τους με γλυκαίνει! Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφή