Υλικά
1 κιλό φασολάκια
καθαρισμένα
2 κρεμμύδια
λίγο λάδι
μαϊντανό
2-3 πατάτες
1 ξύλο κανέλλας
αλάτι, πιπέρι.
Βάζω σε μια κατσαρόλα
λίγο λάδι και τα φασολάκια και τα αφήνω
να σωταριστούν.
Μόλις σωταριστούν ρίχνω
τα κρεμμύδια, τα ανακατεύω και τ' αφήνω
να σωταριστούν λίγο ακόμα.
Μετά ρίχνω τις πατάτες,
τον μαϊντανό, το ξύλο κανέλας, αλάτι,
πιπέρι, νερό και αφήνω να βράσουν σε
σιγανή φωτιά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Καλό μήνα,να είναι ομορφος και γλυκός .Ωραία λεπτομέρεια η κανέλλα στα φασολάκια,θα τους δίνει διαφορετική γεύση ,φιλιά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Νέλη! Ναι, η κανέλα δίνει ένα ανεπαίσθητο άρωμα διαφορετικό και όμορφο. Βέβαια λίγο πριν γίνουν, την βγάζω! Ξέχασα να το αναφέρω!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!! τέλεια φαίνεται η συνταγή δεν έχω ξαναδοκιμάσει με κανέλα φαγητό αλλά φαντάζομαι θα δίνει όντως διαφορετική γεύση!!!!!!!Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα. Δοκίμασέ το όντως δίνει διαφορετική γεύση, αλλά όχι βαριά. Πάντως όπως είπα και στη Νέλλη, λίγο πριν σβήσω το φαγητό τη βγάζω τη κανέλα.
ΔιαγραφήΝόστιμο! Μου αρέσει πραγματικά πράσινα φασόλια! Τι ένα υγιεινό πιάτο, φίλε μου! :) (Ελπίζω να είναι σωστά γραμμένες, συγνώμη για τα λάθη!!) ένα φιλί και μια αγκαλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ely, Νόστιμο και υγιεινό πιάτο πραγματικά! Καλό μήνα σου εύχομαι!
ΔιαγραφήΛοιπόν, η κανέλα με παραξένεψε κι εμένα σε "άσπρα" φασολάκια, πιστεύω θα δίνει το κάτι το διαφορετικό στην γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλημέρα Έλενα, η συνταγή που έκανα (κρητική) ήθελε και λίγη ντομάτα, όμως δεν βάζω ποτέ στα λαδερά μου ντομάτα γιατί δεν μου αρέσει. Έτσι έβαλα μόνο την κανέλα. Επίσης θα μπορούσα να είχα βάλει και καρότα ή κολοκύθια, αλλά δεν είχα οπότε έβαλα μόνο πατάτες. την κανέλα λίγο πριν γίνει το φαγητό την έβγαλα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό.
ΔιαγραφήObrigada pela visita
ΑπάντησηΔιαγραφήUm abraço já seguindo viu!!
Optchá!
Cigana Raicha
http://ciganaluminosa.blogspot.com.br/
Bem-vindo ao nosso blog!
ΔιαγραφήΚανέλα; δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, ενδιαφέρουσα επιλογή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Σοφία! Νομίζω ότι θα σου αρέσει, δίνει ένα διαφορετικό άρωμα.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία τα φασολάκια απλά,εύκολα και πολύ νόστιμα.Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω και κανέλα φαντάζομαι θα δίνει πολύ ωραίο άρωμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα φιλιά!!!!
Καλημέρα Ροδάνθη! Απλά να σου πω και σένα όπως είπα και πιο πάνω ότι λίγο πριν σβήσω το φαγητό την βγάζω την κανέλα, όπως κάνω βέβαια σε όλα τα φαγητά! Όντως δίνει ωραίο άρωμα. Καλή συνέχεια!
Διαγραφή!Buenas tardes!
ΑπάντησηΔιαγραφήMe encanta la sencillez de este plato.
Mi madre lo ponía cuando éramos pequeños y yo he seguido preparándolo pero sin canela ni perejil.
La próxima vez lo prepararé así.
Gracias por compartir.
Besos desde España.
Muchas Gracias!
ΔιαγραφήBesos desde Grecia :)
πόσο καιρό έχω να φάω φασολάκια!!! μιαμ!! φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόπιασε να φάμε!!! Φιλάκια :))
ΔιαγραφήΚαλό μήνα Ίρμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράσινα φασολάκια διαφορετικά, μα σίγουρα αρωματικά και γευστικά!
Φιλιά σου πατριωτάκι μου!
Z.
Καλησπέρα Ζαμπία, σου εύχομαι καλό μήνα, με υγεία και καλά μαγειρέματα!! :))
Διαγραφήσίγουρα καλή όρεξη.. με τέτοιο φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Παρασκευή μου!
ΔιαγραφήFood looks so good:)
ΑπάντησηΔιαγραφή