Καλημέρα σε όλες και σε όλους σας!
Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη Κυριακή!
Την παρακάτω συνταγή την βρήκα στο διαδίκτυο και
συγκεκριμένα εδώ, ψάχνοντας
να βρω τι θα μπορούσα να κάνω, επειδή
είχα πάρα πολύ μπαγιάτικο ψωμί και δεν
ήθελα να το πετάξω. Το αποτέλεσμα ήταν
πολύ καλό.
Υλικά
2
φρατζόλες ψωμί
600 ml
γάλα
8
κουταλιές ζάχαρη
1
φακελάκι μπέκιν πάουντερ
3
κουταλιές κορν φλάουερ
1
κουταλιά κακάο
βούτυρο
για να αλείψουμε το ταψί
ζάχαρη
άχνη για να ρίξουμε πάνω από το κέικ.
Βάζουμε
το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200
βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε μικρά
κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπόλ
με το γάλα για να μαλακώσει.
Ρίχνουμε
τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το
κορν φλάουρ και χτυπάμε ελαφρά μέχρι η
ζύμη να γίνει μαλακή χωρίς πολλά υγρά.
Ρίχνουμε
μια μεγάλη κουταλιά κακάο ώστε η ζύμη
να πάρει το χρώμα της σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε
το ταψί και απλώνουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε
στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν
κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια
πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
άχνη.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
μοιάζει αλλά δεν κέικ! καταπληκτική ιδέα! Όμορφη Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Χριστίνα, ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Φιλιά :))
ΔιαγραφήΘυμηθείτε το κέικ του ψωμιού που χρησιμοποιείτε για τη χώρα μου! Αυτό καλό! Καλό, φίλε μου! Συγγνώμη για τα ελληνικά μου... :P Μια αγκαλιά και ένα φιλί, ευτυχισμένος Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ely, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη συνταγή την πήρα από το ιταλικό site: http://www.babygreen.it/2011/09/torta-di-pane-e-cacao/
ΔιαγραφήΊσως εσείς το συνηθίζετε γι' αυτό σου θυμίζει την χώρα σου. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά :))
Νόστιμο, εύκολο και δεν πετάμε και το ψωμάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα!!
Φιλιά, καλή Κυριακή!!
Σ' ευχαριστώ Έλενά μου! Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα δεν είναι δική μου, αλλά την πήρα από το ιταλικό site, το αναφέρω και πάνω στη συνταγή. Έγώ δεν έχω τόση πείρα στη μαγειρική και οι συνταγές μου συνήθως προέρχονται από περιοδικά ή από "στόμα σε στόμα" ή από ένα τετράδιο παλιό της μαμάς μου. Φιλιά :))
Διαγραφή